PRIČALA JE DA JOJ JE KUĆA UKLETA JER JE 6 ČLANOVA PORODICE IZNENADA UMRLO: Uskoro su svi saznali njenu JEZIVU TAJNU
Džoli Džozef je krila užasnu tajnu, Foto: File photo

SERIJSKI UBICA

PRIČALA JE DA JOJ JE KUĆA UKLETA JER JE 6 ČLANOVA PORODICE IZNENADA UMRLO: Uskoro su svi saznali njenu JEZIVU TAJNU

Svekrva joj je umrla od misteriozne bolesti. Najmanje troje bliskih rođaka pretrpelo je fatalne srčane udare, a njena dvogodišnja nećaka ugušila se do smrti komadom hrane

Objavljeno:

Godinama je Indijka Džoli Džozef pričala o tome kako je njena kuća ukleta.

Svekrva joj je umrla od misteriozne bolesti. Najmanje troje bliskih rođaka pretrpelo je fatalne srčane udare, a njena dvogodišnja nećaka ugušila se do smrti komadom hrane.

Ali u oktobru je indijska policija predstavila drugačiju teoriju. Prokletstvo se nije pominjalo. Umesto toga, saznalo se da je Džoli otrovala svakog od njih, jednog po jednog, a potom je svoje zločine prikrila lažima koje su tek sada počele da se otkrivaju.

Njeno puno ime je Džoliama , ali ljudi je ukratko zovu Džoli. Živela je u pastelno-ružičastoj trospratnoj kući u Kudataiju, malom gradu od samo 12 000 stanovnika, u državi Kerala na jugu Indije.

Komšije su rekli da je 47-godišnja majka dvoje dece izgledala kao pristojna građanka. Svakog dana odlazila je od kuće, rekavši ljudima da ide na posao prestižnog univerziteta Nacionalnog instituta za tehnologiju Calicut (NIT) na oko pola sata vožnje, navodi policija.

Nosila je uredan sari, a u slobodno vreme redovno je odlazila u crkvu i pomagala komšije kada su bile bolesne.

- Džoli nam se činila kao savršena žena - rekao je 30-godišnji Saidu NK, koji je živeo pored nje preko 20 godina.

- Nikad nismo imali senku sumnje u vezi sa Džoli do skorijeg događaja - rekla je druga komšinica čije nije objavljeno.

1997. godine se Džoli se upravo udala za Roja Tomasa, nezaposlenog sina popularnog lokalnog para. Uselila se u Tomasovu porodičnu kuću, prostrano imanje sa gvozdenom ogradom koja se isticala iz u bujnoj džungli oko Kudataija.

U pretežno muslimanskom gradiću, porodica Džoli i njenog supruga bili su neki od retkih hrišćana, prema 37-godišnjem Muhamedu Bavi, koji je živeo pored njih i prisustvovao njihovom venčanju.

Par je bio u braku pet godina kada se dogodila tragedija. 2002. godine 57-godišnja majka Tomasa Anama Tomas umrla je u okolnostima koje im nisu objašnjene, ali s obzirom na to da je imala zdravstvenih problema, njena smrt nije smatrana sumnjivom i nije bilo obdukcije.

Nakon njene smrti, atmosfera u mestu se promenila.

- U kući nije bilo sreće kao što je bila nekada kada je bila živa - rekao je Bava.

U 2008. godini, Bava se setio da je čuo čudne zvukove iz njihove kuće- Rekao je da ga je pozvala Džoli i mirno mu rekla da 66-godišnji otac Roja Tomasa nije dobro.

Kad je Bava stigao tamo, rekao je da je zatekao Tomasovog oca kako leži na leđima i peni na ustima. Bava ga je odveo u bolnicu, gde su ga lekari proglasili mrtvim od srčanog udara. Policijska istraga je utvrdila da je, u vreme smrti starijeg Tomasa, sva njegova imovina prebačena na Džoli.

Tri godine kasnije, 40-godišnji Roj Tomas takođe je bio mrtav. Opet je Džoli pozvaka Bavu, koji je rekao da je zatekao muškarca kako leži na podu u kupatilu, penući iz usta.

Ovog puta, ujak Roja Tomasa insistirao je da je Džolijinom suprugu potrebna obdukcija i odveo ga u bolnicu. Post mortem je utvrdio da je Roj Tomas umro nakon konzumiranja cijanida, hemikalije koja se obično koristi u rudarstvu i izradi nakita, a koja u velikim dozama može biti fatalna.

Policija je presudila da je to samoubistvo i nije dalje istraživala, navodi Bava. Ali opet, Džoli je rekla drugima - uključujući i Bavi - da je u pitanju srčani udar.

Usledilo je još smrti. U 2014. godini 67-godišnji stric Mandžadil Tomas umro je u Džolijinom prisustvu - još jedan srčani udar, rekla je ona. Iste godine, Alfine, dvogodišnja ćerka rođaka Roja Tomasa, Šaja Sakharijasa, umrla je nakon što se navodno u ceremoniji krštenja ugušila od hrane.

Tada je 2016. godine umrla i 43-godišnja Šajova supruga, Silija. 2017. godine, godinu dana nakon smrti Sili, Džoli se ponovo udala. Njen novi suprug bila je Silijin udovac, Šaj Sakharijas.

Nakon smrti Džolinog prvog supruga 2011. godine, Bava je rekao da je video novu verziju testamenta Toma Tomsa, koja je govorila da porodični dom treba da bude prebačen na Džoli. Sumnjajući u izmenjenu volju, brat Roja Tomasa, Rodžo Tomas, počeo je da ispituje ljude koji su bili svedoci njegove smrti, rekao je Bava.

Rodžo je zatražio kopiju obdukcije svog brata i otkrio je nesklad u Džolijinoj priči, navodi Bava. Kad se Rodžo Tomas suočio s Džoli zbog nedoslednosti, ona se držala svoje izvorne priče. Muškarci su postali još sumnjičaviji, pa su sami započeli pažljivo ispitivanje svih smrti. U svakom su slučaju našli zajedničku vezu: Džoli je uvek bila prisutna.

Kada su to odneli policiji, oni su prihavtili da detlajno istraže slučaj. Policija je saopštila da je počela istragu u avgustu, a uskoro su pronašli rupe u Džolinim pričama. Policija je otkrila da ona zapravo nije profesor na NIT univerzitetu kao što je tvrdila. Iako je imala kartu univerziteta, policija je otkrila da je lažirala svoju ulogu profesora kako bi dobila poštovanje ljudi.

Pa ipak, to nije jedino čudno što je policija rekla da su otkrili o Džoli - bilo je čak 50 nedoslednosti u njenim pričama.

Nakon dva meseca analize dokaza, indijska policija je bila spremna da izađe u javnost.

Džoli je priznala da je ubila svih šest članova porodice, dodajući da ih je otrovala cijanidom kako bi stekla kontrolu nad imovinom porodice - a zatim se udala za čoveka na kojeg je "bacila oko".

Ona ostaje iza rešetaka, dok policija nastavlja istragu. Prema indijskom zakonu, osumnjičeni za teška krivična dela poput ubistva mogu biti zadržani do 90 dana u okviru istražnog postupka. Još nije optužena. Policija je saopštila da nastavlja istragu i da će ići na suđenje nakon što se podnese konsolidovani spis.

Ako je Džoli bude optužena i osuđena, mogla bi se suočiti sa životom u zatvoru - ili čak sa smrću.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/CNN)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.