BILI SU U BRAKU 60 GODINA! Želja im je bila i da umru zajedno! On jeste, a nju je sačekala strašna sudbina!
Ilustracija, Foto: Profimedia

PRIČA OD KOJE ZASTAJE DAH

BILI SU U BRAKU 60 GODINA! Želja im je bila i da umru zajedno! On jeste, a nju je sačekala strašna sudbina!

Par se dogovorio da će popiti koktel lekova i umreti zajedno

Objavljeno: 22:43h

Bili su u braku 60 godina, a jedina želja im je bila da umru zajedno. Da život piše najlepše i najtužnije romane svedočila se jedna bliska porodica.

Denis (81) i Mejvis (80) Eklston, iz Kenoka u Britaniji, odlučili su zajedno da umtru. Dennis bio je bolestan u terminalnoj fazi raka, bilo je samo pitanje dana kada će otići. Njegova supruga, nije htela ostati u životu bez njega.

Par se dogovorio da će popiti koktel lekova i umreti zajedno, o svemu su obavestili svoju porodicu putem poruke. Odlučili su prekinuti svoje živote zbog "lošeg zdravlja, zlostavljanja i svađa sa komšijama". Čim su popili lekove Denis je umro, međutim doktori su uspeli spasiti Mejvis. Probudila se kao udovica, ali i s optužnicom za ubistvo supruga.

Njihova ćerka Džoj Mans uspela je da se izbori za slobodu majke, na suđenju koje je trajalo dve nedelje. Revoltirana situacijom podelila je poslednju fotografiju svojih roditelja na Facebooku. Ležali su zajedno jedno do drugog na bolničkim krevetima. Samo 20 minuta nakon što je fotografija snimljena otac je umro.

Načelnik hteo od nje napraviti primer

"Izgleda li vam moja 80-godišnja majka kao ubica? Ova fotografija mi slama srce, ali sam je odlučila objaviti kako bih podigla svest o patnji koje porodica gledajući svoje najbliže u mukama. Mama je optužena za ubistvo zato što se želela ubiti zajedno sa svojim mužem koji je bio na samrti i u strašnim bolovima. Zbog toga je bila u zatvoru 30 sati i prošla je suđenje. Na sreću, sudija razuman čovek i oslobodio ju je optužbi", napisala je Joy.

Porodica je ispričala da je policija u zatvoru maltretirala Mevis, a njen sin Kevin kaže da mu je načelnik rekao kako će od njegove mame 'napraviti primer'.

Žena je svedočila na sudu gde je rekla kako je njen suprug tog dana, kad su popili koktel lekova 'jaukao kao ranjena životinja' od neverovatnih bolova. Tada su se dogovorili da će sve završiti.

"Molio me da mu pomognem da umre i dao mi je točna uputstva kako da to napravim. Rekla sam mu ako je stvarno odlučio tako otići - idem i ja s njim. Moj život je ništa bez njega i uopšte me nije bilo briga hoću li dalje živeti. Da me Denis danas opet isto zamoli, napravila bih isto. Samo sam želela biti sa svojim suprugom", ispričala je Mejvis.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/100posto jutarnji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.