PROPALA MU CELA KARIJERA ZBOG OVE FOTOGRAFIJE: Devojka napravila POMETNJU u državi, a htela je samo da se slika!
Zbog nje dobio doživotnu zabranu, Foto: Weibo printscreen

oštri propisi

PROPALA MU CELA KARIJERA ZBOG OVE FOTOGRAFIJE: Devojka napravila POMETNJU u državi, a htela je samo da se slika!

Fotografija je snimljena u januaru na letu kompanije Air Guilin iz grada Guilin za grad Jangžu, rekli su državni mediji, ali je ove nedelje bio podeljena na društvenim mrežama

Objavljeno:

Kineskom pilotu doživotno je zabranjeno letenje nakon što je objavljena fotografija koja prikazuje putnicu u pilotskoj kabini.

Fotografija je snimljena u januaru na letu kompanije Air Guilin iz grada Guilin za grad Jangžu, rekli su državni mediji, ali je ove nedelje bio podeljena na društvenim mrežama - pa je aviokompanija preduzela akciju.

Prikazuje ženu kako pozira u pilotskoj kabini sa osveženjima postavljenim pored nje.

Air Guilin je u izjavi rekao da je pilot prekršio propise o bezbednosti u vazduhu.

Incident se dogodio 4. januara na letu GT1011 iz grada Guilin za grad Jangžu, javlja državna medijska kuća The Global Times.

- Hvala kapetanu. Tako sam srećna - pisalo je uz fotografiju žene.

Šuška se da je ona stjuardesa na obuci na univerzitetu Guilin. Air Guilin nije precizirao da li je fotografija snimljena usred leta, ali kineski piloti i analitičari rekli su da je fotografija snimljena tokom leta.

Pilotu, koji nije imenovan, zabranjeno je letenje doživotno. Air Guilin je u izjavi rekao da je "prekršio [propise] puštajući neprimereno osoblje u pilotsku kabinu".

Prema podacima kineske uprave civilnog vazduhoplovstva, putnicima nije dozvoljeno da uđu u pilotsku kabinu bez posebnog odobrenja ili pod "potrebnim" okolnostima.

Ostali članovi osoblja koji su učestvovali u incidentu takođe su "suspendovani na neodređeno vreme", dok se vode dalje istrage.

Prošle godine je kineski avioprevoznik Donghai Airlines suspendovao pilota na šest meseci i oduzeo mu kvalifikacije instruktora leta, pošto je dozvolio supruzi da uđe u pilotsku kabinu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/BBC)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.