DEMENTNI STARAC UMRO NAJSTRAŠNIJOM SMRĆU: Tražili ga 3 nedelje, našli na mestu odakle je KRENUO - u jezivom stanju
Bernard Gor, Foto: NSW Police

spora, MUČNA smrt

DEMENTNI STARAC UMRO NAJSTRAŠNIJOM SMRĆU: Tražili ga 3 nedelje, našli na mestu odakle je KRENUO - u jezivom stanju

Penzionisani berber Bernard Gor (71) nije mogao da nađe izlaz u lavirintu stepeništa u ogromnom šoping centru u Sidneju

Objavljeno: 15:50h

Zbunjeni penzioner je umro polako, čekajući da ga neko spasi nakon što je ušao u požarne stepenice u šoping centru i u tom lavirintu se izgubio čitave tri nedelje.

Penzionisani berber Bernard Gor (71) nije mogao da nađe izlaz u lavirintu stepeništa u ogromnom šoping centru u Sidneju.

Bernard iz Tasmanije bio je u poseti svojoj ćerki u Sidneju sa suprugom Anđelom.

6. januara 2017. godine nadzorne kamere su ga prikazale kako prolazi pored brojnih prodavnica pre nego što je ušao u šoping centar Vestfild Bondi Džankšon, popeo se na četvrti sprat i prošao kroz vrata za protupožarnu zaštitu L407 u 12.50 sati.

Vrata se nisu mogla otvoriti s druge strane i on, očito, nije mogao pronaći izlaz u prizemlju.

Radnik za održavanje našao ga je da je 27. januara „polu-klečećem položaju“. Očigledno je sedeo na stolici i čekao na spas, pa se srušio posle smrti jednu ili dve nedelje ranije - što znači da je mogao biti živ nedelju dana ili više, zarobljen u stubištu.

Anđela je podigla uzbunu nakon što Bernard - koji je imao ranu fazu demencije - nije sačekao ispred šoping centa u 1.15 sati.

Tokom istrage nakon njegove smrti se saznalo da je policija izvršila samo jednu pretragu javnih površina tržnog centra uprkos saznanju da je dementan. I nisu proverili nadzorne kamere, već su predali odgovornost obezbeđenju šoping centra - koji su pregledali samo tri od oko 100 kamera i zaključili da Bernar taj dan nikada nije ušao u tržni centar.

Istražitelj je takođe čuo da se stepeništa proveravaju samo jednom mesečno, osim ako se ne pokrene alarm.

Njegova ćerka Melinda zaplakala je dok prikazivani poslednji snimci njenog oca kako prolazi kroz vrata ka požarnim stepenicama.

Ona je rekla da je bilo „neizmerno mučno za njegovu porodicu“ koja je provela tri nedelje bez znanja gde je - „samo da bi ga našli na mestu gde je krenuo 6. januara“.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/The Sun)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.