DEVOJČICA (3) SE OTROVALA LEKOM KOJI SU JOJ PREPISALI DOKTORI: Letovanje se završilo FATALNO
Lili je preminula, Foto: Go Fund Me

SMRT DETETA U TURSKOJ

DEVOJČICA (3) SE OTROVALA LEKOM KOJI SU JOJ PREPISALI DOKTORI: Letovanje se završilo FATALNO

To se dogodilo tokom odmora u avgustu 2018. godine u letovalištu Bodrum u Mugli, u Turskoj

Objavljeno:

Trogodišnja devojčica umrla je nakon što se razbolela na letovanju u Turskoj, a možda se otrovala paracetamolom propisanim od strane turskih lekara.

Roditelji Lili Gibson, Lisa i Kris odveli su je u medicinski centar nakon što je pretrpela "žutenje" kože - simptom žutice - i dobili su recept za obližnju apoteku.

Ali devojčica je kasnije je umrla u svojoj hotelskoj sobi nakon što su joj dali lekove za koje se navodi da su uključivali paracetamol. To se dogodilo tokom odmora u avgustu 2018. godine u letovalištu Bodrum u Mugli, u Turskoj.

Preliminarni pregled u Šefildu juče je ustanovio da je Lili možda pretrpela smrtno oštećenje jetre nakon što je bila otrovana "neprimerenom dozom leka".

Pomoćnik patologa profesor Robert Forest rekao je da je pedijatrijski patolog dr Marta Koen analizirala Liline organe nakon što su dopremljeni u Britaniju, ali ona nije mogla utvrditi uzrok smrti.

- Lili je očigledno imala problem sa jetrom i ono što dr Koen želi da uradi jeste da pogleda sve detalje o tretmanu koji je Lili primila u bolnici u Turskoj. Ono što malo zabrinjava dr Koen može biti neprimerena doza paracetamola koja se daje Lili. Ni na koji način ne pretpostavljam da je to razlog smrti, ali to je nešto što dr Koen želi da pogleda.

Advokati koji predstavljaju Liline roditelje ranije su rekli da se nadaju da će istražiti da li je dete moglo zaraziti bakterijsku infekciju poput E.coli, salmonele ili šigele, zbog nehigijenskih uslova u hotelu "Tomas Kuk" gde je porodica odsela.

Sumnja se da je možda dobila neku vrstu virusnog hepatitisa, što bi takođe moglo dovesti do njene smrti.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Daily mail)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.