ZBOG GREŠKE LEKARA IZGUBILI SU STARATELJSTVO NAD SVOJIH PETORO DECE! Ova porodica je prošla kroz AGONIJU
Porodica preživela pakao, Foto: Facebook printscreen

greške koštaju

ZBOG GREŠKE LEKARA IZGUBILI SU STARATELJSTVO NAD SVOJIH PETORO DECE! Ova porodica je prošla kroz AGONIJU

Doktor je, misleći da je dete zlostavljano, kontaktirao službu za zaštitu dece

Objavljeno:

Roditelji iz Teksasa proživeli su noćnu moru nakon što ih je lekar pogrešno optužio za zlostavljanje bebe.

Usled optužbi izgubili su starateljstvo nad svoje petoro dece, prenosi portal BabyGaga.

Džejson i Lorina Troj dobili su drugog sina Džejsona u maju 2015. Međutim, ubrzo nakon rođenja deteta kod Džejsona su uočili neke neuobičajene simptome. Počeli su ga voditi lekarima i specijalistima kako bi utvrdili šta se događa s njihovim sinom.

Ali stvari su krenule po zlu nakon pregleda jednog lekara koji je utvrdio da je kod bebe došlo do oticanja mozga. Bio je uveren da se to moglo dogoditi samo ako je neko agresivno tresao dete.

Doktor je, misleći da je dete zlostavljano, kontaktirao službu za zaštitu dece.

Džejson i njegov stariji brat su iz porodičnoh doma bili smešteni u udomiteljstvo. Otac je optužen za dva krivična dela zlostavljanja dece, a pretilo mu je od pet do 99 godina iza rešetaka. Ubrzo nakon optužbi ostao je bez posla i porodica je morala da proda svoj dom kako bi mogla platiti pravne troškove.

Kako je porodica Troj neprestano tražila odgovore, na kraju su stupili u kontakt s medicinskim stručnjakom u gradu Marilendu.

Lekar je bebi Džejsonu postavio ispravnu dijagnozu. Utvrdio je da dete ima benigni spoljni hidrocefalus, što je retko stanje koje nastaje kada se spinalna tečnost nakuplja van mozga i uzrokuje oticanje.

Ubrzo nakon dijagnoze vlasti su odbacile optužbe protiv oca i decu vratile roditeljima.

Nažalost, roditelji kažu da je na njihovu decu celi slučaj loše utocao.

- Naš je najstariji sin izgubio devet kilograma u roku od šest nedelja nakon što su ga uzeli od nas. Medicinski izveštaji pokazuju da je bio tužan i depresivan - rekli su medijima.

Porodica nije dobila priliku da tuži lekara koji je pogrešno tvrdio da je dete zlostavljano s obzirom na to da je nakon dve godine prošao rok za podnošenje tužbe.

Umesto toga fokusirali su se na podizanje svesti o retkom stanju u kojem se našao njihov sin kako bi sprečili da se slične situacije dogode i drugim porodicama.

Majka Lorina je već napisala i knjigu o zastrašujućem iskustvu svoje porodice.

- Bilo je trenutaka kada su gubitak naše dece, neverovatne optužbe protiv mog muža i osećaj da smo nemoćni u ispravljanju nepravde bili jači od nas. Ali prošli smo kroz najizazovnije događaje u našim životima i to nas je ojačalo. Sada možemo iskoristiti našu strašnu situaciju i ono što smo naučili od nje kako bismo pomogli drugima u sličnim situacijama - objasnila je.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Index)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.