NASTAVNICA JE SLIKALA SVOJE GRUDI I POSLALA DEČKU: Ono što se desilo, uništilo joj je život!
Nastavnica, Foto: Printscreen/youtube

skandal

NASTAVNICA JE SLIKALA SVOJE GRUDI I POSLALA DEČKU: Ono što se desilo, uništilo joj je život!

Radila je kao nastavnica u jednoj srednjoj školi

Objavljeno: 24.10.2019. 20:45h
  • 2

Loren Miranda radila je kao nastavnica u jednoj srednjoj školi u Njujorku. Tog dana o kome govori, društvenim mrežama zavrtela se njena golišava slika i počeo je pakao.

U pitanju je bila fotografija neke nage žene, a đaci su tvrdili da je u pitanju njihova nastavnica. Slika se vrtela danima pre nego što je došla do Lorenine prijateljice koja ju je uputila u to što se dešava.

- Bila sam uverena da je to prosto nemoguće, da se ona sigurno zbunila. Zapravo sam bila na ivici da se uvredim što bi uopšte pomislila da bih se ja slikala gola - kaže Loren.

Međutim, tog dana usledio je razgovor sa direktorom koji joj je pokazao fotografiju i otvoreno je upitao da li je u pitanju ona. I zaista, sa ekrana je virila njena slika. Bila je to slika koju je poslala jednoj jedinoj osobi - svom kolegi sa kojim se zabavljala.

- Uvek mislite da su to stvari koje se dešavaju drugima, ne vama - kaže Loren.

Taj 11. januar 2019. godine preokrenuo joj je život. Njen slučaj uskoro je pomno pratila cela nacija, a otvarala su se važna pitanja - građanska prava, privatnost u vreme društvenih mreža, pa i pravo nastavnika na privatnost i seksualnost. A u centru svega toga bila je Loren, kako prenosi Alo.rs.

- Oduvek sam htela da budem nastavnica matematike. Bila sam tako ponosna na sebe što sam sa 25 godina uspela da već imam izgrađenu karijeru iz snova koja je stalno išla uzlaznom putanjom. A onda, svi ti snovi i ambicije su iščupani iz mog života jednom fotografijom mog gornjeg dela tela - kaže Loren za Gardijan.

Suspendovana je istog dana, nakon susreta sa direktorom. Školski odbor je par meseci kasnije izglasao otkaz.

Sada je ona podnela tužbu protiv direktora i škole, a zahteva svoje radno mesto kao i odštetu od tri miliona dolara zbog diskriminacije.

Inače, sporna fotografija nastala je 2016. godine. Na njoj Loren sedi ispred ogledala i slika selfi. Peškirom je prekrila donji deo tela, dok su joj grudi vidljive.

Objašnjenje koje joj je uručeno uz otkaz kaže da je ona kriva jer je "dozvolila ili omogućila da fotografija dalje cirkuliše i nije preduzela "zaštitne mere".

Miranda je, kaže, fotografiju poslala samo svom dečku.

- Dakle, ja sam jednoj osobi dala dozvolu da gleda tu sliku. Ja dalje ne mogu da spekulišem o tome kako je slika dalje nastavila svoj put. Znam samo da se širila bez moje dozvole niti znanja - kaže ova bivša nastavnica.

Inače, njen kolega nije pretrpeo nikakve sankcije zbog širenja te slike, iako sve ukazuje na to da ju je on proturio učenicima koji su nastavili da je dalje šire.

Naravno, Loren nije više sa njim u vezi. Međutim, kaže, odbija i da kaže njegovo ime javnosti jer ne radi se samo o tom čoveku, već uopšte o odnosu muškaraca prema ženama.

Teroristički napad na granici sa Srbijom?! Razotkrivena paravojna mreža!

- Moj slučaj jasno pokazuje različite pozicije muškaraca i žena u društvu, koliko se različito posmatraju žene a koliko muškarci, i u kojoj meri muškarci mogu da otvoreno seksualizuju žene i da za to ne ispaštaju - kaže Loren, dodajući i da joj je pre celog slučaja, karijera išla ubrzanom uzlaznom putanjom. Međutim, čim je slika isplivala, rečeno joj je da više nije "pogodan uzor" učenicima.

- Na kraju svega, sve se svodi na to da je u pitanju samo slika mog gornjeg dela tela. Muškarac nikad ne bi imao takav problem. Da se neki nastavnik slikao sa peškirom oko genitalijama i otkrivenim gornjim delom tela, niko ne bi ni trepnuo, a o otkazu da i ne govorimo - zaključuje Loren.

 

Bonus video:

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media