ZATVORIO DECU U PODRUM DEVET GODINA: Čovek koji je čekao KRAJ SVETA na Fejsu sve vreme pisao ČUDNE STVARI
Gerit je mislio da dolazi kraj sveta, Foto: Facebook printscreen

SLUČAJ KOJI JE ZAPANJIO SVET

ZATVORIO DECU U PODRUM DEVET GODINA: Čovek koji je čekao KRAJ SVETA na Fejsu sve vreme pisao ČUDNE STVARI

Istraga ovog neverovatnog slučaja još uvek traje što i nije neobično - porodica je u podrumu naime provela oko devet godina

Objavljeno:

U kafić u Ruinervoldu prošle nedelje je ušao zbunjeni i prljavi mladić.

Bio je to 25-godišnji Jan Zon van Dorsten koji je okupljenim ljudima rekao da na posedu u njihovom malom mestu u izolaciji već godinama živi njegova porodica.

Vlasnik kafića alarmirao je policiju, a policija je na posedu, u podrumu kuće, zaista pronašla još petoro ljudi, Jan Zonovu braću i sestre. Svi imaju između 18 i 25 godina.

foto: Facebook printscreen

Policija je objavila da je sve njih pronašla u malom, zaključanom prostoru, ali i da nije bilo sasvim jasno jesu li tamo bili pod prisilom, ili zato jer su svojevoljno čekali 'kraj sveta'.

Istraga ovog neverovatnog slučaja još uvek traje što i nije neobično - porodica je u podrumu naime provela oko devet godina.

Slučajem se već danima neprestano bave i holandski mediji, a poslednji je pronalazak onaj Fejsbuk profila Gerita-Jan van Dorstena, oca koji je najverovatnije u zatočeništvu držao vlastitu decu.

Njega je policija, piše 9News, optužila za uskraćivanje slobode, a policija sumnja da je u svemu sarađivao s 58-godišnjakom od kojeg je iznajmljivao farmu.

Gerit-Jan van Dorsten na Fejsbuku je objavljivao pod pseudonimom 'Džon Igls'.

Tamo se, recimo, pohvalio drvenom spravom za vežbanje koja je 'sad redovni deo njegove dnevne rutine'. U detalje je objasnio kako je izradio spravu, s kojim je težinama i materijalima radio.

Na jednoj od fotografija radi 'tai chi' te se pratiteljima izvinjava na prljavim kolenima. Ostale objave posvetio je svojim crtežima, uređivnaju bašte i vežbanjem. Nigde se nisu spominjala deca.

Uz prisutnost na Fejsbuku, Gerrt-Jan van Dorsten bio je autor online enciklopedije 'Eagle Rock Wiki' koja je bila posvećena 'izgradnji boljeg sveta' i u kojoj su bile molitve, poezija, saveti za vrtlarenje, gradnju kolibe, ali i popis svetih mesta u Koreji.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/24sata)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.