RATNI VETERAN NA SAMRTI IMAO SAMO JEDNU ŽELJU: Ova poseta koju je zatražio svima je izmamila SUZE (FOTO)
Ratni veteran imao je samo jednu želju..., Foto: Facebook / Albuquerque Animal Welfare

LEPO I TUŽNO

RATNI VETERAN NA SAMRTI IMAO SAMO JEDNU ŽELJU: Ova poseta koju je zatražio svima je izmamila SUZE (FOTO)

Šezdesetdevetogodišnji ratni veteran trenutno se nalazi u bolnici gde proživljava svoje poslednje dane, a imao je samo jedan zahte

Objavljeno: 21.10.2019. 16:48h
  • 6

Jokširski terijer doveden je na odeljenje u Medicinskom centru za ratne veterane i policiju Rejmond G. Marfi, u Albukerkeu, kako bi, verovatno po poslednji put, video svojeg vlasnika.

Šezdesetdevetogodišnji ratni veteran trenutno se nalazi u bolnici gde proživljava svoje poslednje dane, a imao je samo jedan zahtev- da ponovno vidi svojeg najboljeg prijatelja i ljubimca, Pača.

- Pitala sam ga postoji li nešto što bi mu bilo značajno. Lako smo ovo organizovali - rekla je Ejmi Nil, socijalni radnik palijativne nege koja se brine o Džonu za Alburquerque Journal.

foto: Facebook / Albuquerque Animal Welfare

Istaknula je i kako za ova bolnica radi već 15 godina, a smatra da joj je bila čast pomoći Džonu. 

Kada ga je toga jutra podsetila kako mu Pač dolazi u posetu,  starac nije mogao da sakrije uzbuđenje. Kada je stigao, privio ga je na grudi i nežno mazio. 

foto: Facebook / Albuquerque Animal Welfare

U ostvarivanju poslednje želje umirujućem vojniku učestvovali su i volonteri Albuquerque Animal Welfare centra za prihvatanje pasa koji su za kazali kako je ovo prvi put da čine ovakav gest. 

- Kada smo dobili zahtev znali smo da se ta želja mora ispuniti, a putovanje je dobro prošlo. Pač je bio tih cijelim putem, a kada smo ušli u bolnicu nije prestajao da laje. Kao da je znao da će ponovno da vidi Džona - kazao je Deni Nevarez, direktor skloništa za pse u kojem se psić nalazi.

foto: Facebook / Albuquerque Animal Welfare

Dodao je i kako su mu pronašli novi dom pun ljubavi za ovog čupavca.

Džon Vinsent odrastao je na farmi u Montani, a kao mladić se učlanio u vojnu mornaricu i služio u Vijetnamu tri godine. Kada je otišao u penziju, nabavio je Pača jer je bio najmanji leglu, a njemu je trebao psić kojeg će moći voziti na svojem Harley Davidson motoru.

Poslednjih pet godina ovaj par je bio nerazdvojan, a često bi uveče odlazili na duge šetnje.

BONUS VIDEO:

(Espreso.rs/Večernji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media