DEČAK BESKUĆNIK (5) JEDE VEČERU SA KARTONA PO LEDENOJ NOĆI: Potresna slika obišla svet, ovo je njegova priča!
Prizor je slomio srce mnogima, Foto: Facebook printscreen

dokle smo stigli

DEČAK BESKUĆNIK (5) JEDE VEČERU SA KARTONA PO LEDENOJ NOĆI: Potresna slika obišla svet, ovo je njegova priča!

Dečak zvani "Sem" primećen je na glavnoj ulici u Dablinu

Objavljeno:

Slika dečaka kako večera sa kartona dok sedi na hladnim betonskim ulicama glavnog grada Irske izazvala je empatiju i bes ljudi.

Dečak zvani "Sem" primećen je na glavnoj ulici u Dablinu, od strane The Homeless Street Kafea 15. oktobra - kada je tempertaura bila samo 4 stepena Celzijusovih.

Grupa volontera, koji svakog utorka patroliraju Graftonovom ulicom u unutrašnjosti grada nudeći beskućnicima hranu, toaletne potrepštine, toplu odeću i ljubaznu reč, naišla je na dete koje jelo i bili su primorani da podele potresnu sliku.

- Stigli smo kući nakon još jedne neverovatno užurbane noći. Iscrpljen sam, umoran i emotivan i trebalo bi da odem u krevet, ALI večeras je ova slika ostala u glavama svih timova. Ovo je pogrešno i uznemirujuće je, ali ovo se događa i samo se pogoršava svake nedelje. Sem ima 5 godina, a on je večeras pojeo večeru na parčetu kartona. Možemo li zaista to prihvatiti? - napisali su.

Hiiljade ljudi je šerovalo i komentarisalo sliku.

Tim iza slike zahvalio se svima koji su se odazvali na njihov post, pa su ažurirali dečakovu situaciju. Rečeno je da je dečak bio u hitnom smeštaju i ide u školu.

- Njegova majka jednostavno pokušava pristupiti hranljivim domaćim jelima za njega. Većina hitnih smeštaja strogo zabranjuje kuvanje ili pripremu hrane. - napisali su.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Daily mail)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.