JEO JE SAMO RIBU GODINU DANA: Ono što se NIJE dogodilo, zaista će vas ostaviti u šoku!
Riba, Foto: Profimedia

MISTERIJA REŠENA

JEO JE SAMO RIBU GODINU DANA: Ono što se NIJE dogodilo, zaista će vas ostaviti u šoku!

Odlučio je godinu dana jesti ribu

Objavljeno:

Urednik New York Timesa Paul Greenberg u svom novom dokumentarcu "The Fish On My Plate" testirao je jednu od najvećih nutricionističkih misterija - ribu.

Greenbergov cilj bio je istražiti koliko je korisno jesti ribu, a posebno s obzirom na njeno bogatstvo omega 3 masnim kiselinama u njihovom adresiranju zdravstvenih problema poput depresije, kvalitetnog sna, krvog pritiska ili holesterola.

Odlučio je godinu dana jesti ribu, a ono što mu se dogodilo nije baš očekivao. Naime, nije mu se dogodilo baš ništa, osim mrvicu većeg krvog pritiska u odnosu na godinu dana ranije, piše Man's Health.

Uz to, imao je neke nuspojave zbog prevelikog unosa žive, uključujući nešto slabiju memoriju i sporije razmišljanje. "Ako razmišljate oko omega 3 masnih kiselina, porota je još uvek vani", rekao je za BuzzFeed News. Ipak, napomenuo je kako to ne znači da od ribe valja odustati već je treba, kao i sve drugo, konzumirati umereno.

"Riba je puno više od omega 3 masnih kiselina", rekao je Dr. Dariush Mozaffarian te dodao kako sadrži cink, bitne amino kiseline te vitamin D. Isto tako, dodao je kako je rizik od trovanja živom "napumpan", odnosno konzumira li se riba umereno, nema razloga za strah.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Novi.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.