ČOVEKU SA KOSOVA ODUZELI ZLATNI BMW X5 U NEMAČKOJ: Razlog će vas iznenaditi - da li ste znali da je OVO zabranjeno?
Vozio zlatni BMW (ilustracija), Foto: Facebook/Igor Cvetković

nije bezbedan

ČOVEKU SA KOSOVA ODUZELI ZLATNI BMW X5 U NEMAČKOJ: Razlog će vas iznenaditi - da li ste znali da je OVO zabranjeno?

Sve je počelo rutinskom kontrolom, kojom je u centru grada bilo obuhvaćeno 38 automobila i 70 osoba. Među četiri automobile isključena iz saobraćaja našao se BMW X5 neobične boje.

Objavljeno:

Uz neobično obrazloženje policija iz nemačkog Dizeldorfa isključila je iz saobraćaja BMW X5 zlatne boje koji je vozio 30-godišnji državljanin Kosova.

Sve je počelo rutinskom kontrolom, kojom je u centru grada bilo obuhvaćeno 38 automobila i 70 osoba. Među četiri automobile isključena iz saobraćaja našao se BMW X5 neobične boje. - Prekriven sjajnom zlatnom folijom, na suncu je zaslepljivao ostale učesnike u saobraćaju - rekli su iz policije.

Pored toga, vozilo je imalo "tamno zastakljena" zadnja svetla i nedozvoljeno dorađeni ispušni sistem o čemu 30-godišnji vozač nije bio upućen.

- U osnovi, sjajne folije nisu zabranjene. Ali za velike izmene na vozilu mora se dobiti operativna dozvola. Ne smije se učiniti ništa što utiče na sigurnost - rekao je za Bild Arndt Kempgens, stručnjak za sigurnost saobraćaja.

Vozaču s Kosova u najboljem slučaju po njega preti novčana kazna od 50 eura.

- Mogao bi proći i gore, izgubiti vozačku dozvolu do devet meseci. Ako drugi učesnici u saobraćaju pretrpe štetu zbog sjajne hromirane folije, zbog ugrožavanja sigurnosti izriču se kazne koje iznose od jedne do dve neto mesečne plate. A osiguravajuće društvo bi moglo zatražiti naknadu troškova eventuelane nesreće - rekao je Kempgens.

bonus video:

(Espreso.co.rs/sandzaklive)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.