KADA JU JE RODILA, NIJE VEROVALA SVOJIM OČIMA: Majka je posle porođaja imala samo jedan komentar! (VIDEO)
Beba, Foto: Beta / Dragan Gojić

MINI SUMO RVAČ

KADA JU JE RODILA, NIJE VEROVALA SVOJIM OČIMA: Majka je posle porođaja imala samo jedan komentar! (VIDEO)

Mlada majka iz Australije rodila je bebu tešku šest kilograma!

Objavljeno:

Ema Milar donela je na svet devojčicu Remi putem carskog reza. Iako prosečna beba ima oko tri kilograma, Remi je teška 5,88, a rođena je nakon 38. nedelja i dva dana trudnoće. Ema i njen suprug Danijel znali su da će dobiti veću bebu zbog njenog trudničkog dijabetesa, ali je majka ipak bila iznenađena veličinom novorođenčeta.

- Izgleda kao mini sumo rvač – rekla je Ema.

Kad je bila u 35. nedelji trudnoće, ultrazvuk je pokazao da Remi ima četiri kilograma, ali roditelji nisu očekivali da će beba i dalje rasti.

Remi, međutim, nije prva velika beba u porodici Milar - njihova dvogodišnja ćerka Vilov rođena je sa 5,5 kilograma, dok je četvorogodišnji sin Ejs po rođenju imao nešto više od proseka - 3,8 kg, preneo je "Dejli mejl".

- Naša ostala deca prosto obožavaju Remi, koja je zdrava, zadovoljna i raste - istakla je srećna majka.

Osoblje bolnice Volongong kod Sidneja, u kojoj se devojčica rodila, navelo je da je Remi verovatno najteže novorođenče u ovoj ustanovi.

- Kad sam šetala sa njom po bolnici uvek se gomila okupljala oko nje jer je značajno veća od ostalih novorođenih beba - ispričala je Ema.

Iako se svega 40 odsto beba u Australiji rodi sa težinom većom od 3,5 kilograma, Remi spada u 1,2 odsto novorođenčadi koja teže preko 4,5 kg.

Njena majka je još ranije odlučila da će se poroditi carskim rezom, ali je na kraju operisana vanredno jer je beba krenula da izlazi pre termina.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Srbija Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.