PRODALA JE JAGNJE U KLANICU, PA REŠILA DA GA IPAK SPASI: Prešla 540 km da ga nađe, susret je bio MAGIČAN (FOTO)
Spasila jagnje Normana, Foto: Facebook printscreen

prelepo

PRODALA JE JAGNJE U KLANICU, PA REŠILA DA GA IPAK SPASI: Prešla 540 km da ga nađe, susret je bio MAGIČAN (FOTO)

Melani je rekla da je bez razmišljanja prodala nekoliko jagnjadi koje je hranila u prošlosti, ali joj nije bilo lako da pusti Normana

Objavljeno:

Jedna poljoprivrednica proputovala je 540 kilometara kako bi se ponovo ujedinia sa „specijalnim“ jagnjetom koje je zažalila što je prodala.

Melani Maklin, iz Benbekule na Zapadnom ostrvu, vezala se za jagnje Normana nakon što mu je u ranim danima pružala celodnevnu njegu.

Prodala ga je prošlog meseca, ali je počela da žali zbog svoje odluke. Pronašla ga je na farmi u Aberdenšajru - i u nekoliko sekundi od njenog dolaska Norman je otrčao pravo do nje.

Melani i njen suprug Ijan imaju malu farmu sa 20 ovaca, nekoliko krava i pilićima.

Pitoma i "društvena" jagnjad poput Normana obično su ili siročad, odbačena od strane majki, ili su hranjeni flašama jer im je potrebna dodatna pomoć u ishrani.

Norman je bio jedan od trojki. Melani je rekla:

- Imao je veoma loš početak kao slabo jagnje, tako da sam bila sa njim prvih 48 sati. Kada se oporavio pokazao se kao srećno malo jagnje koje je uživalo u naklonosti u svakoj prilici koju sam mu davala u izobilju.

Melani je rekla da je bez razmišljanja prodala nekoliko jagnjadi koje je hranila u prošlosti, ali joj nije bilo lako da pusti Normana. Provela je nekoliko nedelja brinući o svojoj odluci, nakon što ga je prodala, a onda je odlučila da ga pronađe.

Očekivala je da će morati da provede "nekoliko sati" tražeći Normana među stotinama jaganjaca na polju od 75 hektara. Ali u roku od 30 sekundi primetila je baš njega.

Melani je stavila svoj "ružičasti šešir", koji redovno nosi dok je na farmi, i izašla iz kamiona.

- Nameravala sam da povičem, ali jagnje me je ugledalao i potrčalaokao metak. Bio je to Norman.

Norman će sada provesti ostatak dana na farmi, bezbedan od klanice.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/BBC)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.