UKLETO JEZERO KOJEM NIKO NE SME DA SE PRIBLIŽI: Kada čujete o čemu se radi, neće vam biti svejedno! (VIDEO)
Jezero, Foto: Printscreen/youtube

legenda o jezeru

UKLETO JEZERO KOJEM NIKO NE SME DA SE PRIBLIŽI: Kada čujete o čemu se radi, neće vam biti svejedno! (VIDEO)

Otežan pristup jezeru samo doprinosi njegovoj tajanstvenosti

Objavljeno:

Jezero Mašu u Japanu smatra se jednim od najbistrijih jezera na svetu, a nastalo je vulkanskom erupcijom pre 2000 godina

Nalazi se u sklopu nacionalnog parka Akan Mašu, na ostrvu Hokaido u severnom Japanu, a prastanovnici Japana Ainui smatrali su ga svetim.

Budući da ga skriva gusta magla i nalazi se u krateru dubokom 200 metara koji se strmoglavo spušta u vode jezera, pristup obalama jezera je iz sigurnosnih razloga japansko ministarstvo životne sredine strogo zabranilo.

Otežan pristup jezeru samo doprinosi njegovoj tajanstvenosti, ali i čuva čistoću njegovih voda.

Na jeziku Ainua, jezero Mašu nazivaju Kamuito-jezero bogova, a lokalci prenose legendu o duhu žene koji obitava u njegovim dubinama. Legenda takođe kaže da će svakog posetioca koji vidi površinu jezera, obično skrivenu u magli, snaći nesreća.

Muškarci neće imati uspeha u poslu, a žene do poznih godina neće moći da postanu majke.

Jezero, duboko 212 metara, sto dana u godini je skriveno maglom, a jedno je od najdubljih jezera u Japanu. Takođe je jedno od najbistrijih jezera na svetu, a vidljivost u vodi je do dubine od 20 ili 30 metara.

Na jezeru nije dozvoljeno plivanje, plovidba čamcem ni ribarenje, ali postoje vidikovci koji posetiocima omogućuju da sa sigurne udaljenosti pogledaju mistično jezero.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/BBC)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.