SAZNAO DA GA ŽENA VARA SA KOLEGOM SA POSLA: Ovaj čovek je rešio da TUŽI LJUBAVNIKA - sada je dobio OGROMNE PARE!
Kevin Hauard, Foto: CNN printscreen

NEOBIČAN ZAKON

SAZNAO DA GA ŽENA VARA SA KOLEGOM SA POSLA: Ovaj čovek je rešio da TUŽI LJUBAVNIKA - sada je dobio OGROMNE PARE!

Otuđenje naklonosti, poznato i kao „zakon o razaranju braka“, dozvoljava supružniku da tuži drugu osobu zbog „namernog uplitanja u bračne veze“

Objavljeno: 10:32h

Muškarac iz Severne Karoline tvrdio je da mu je razvod bio gotovo nepodnošljiv, pa je pokrenuo neobičan pravni zahtev koji mu je doneo pobedničku presudu u iznosu od 750.000 dolara.

Prema sudskim dokumentima, Kevin Hauard je nedavno dobio presudu protiv ljubavnika svoje bivše supruge zbog "otuđenja naklonosti" - tvrdnje koja postoji u zakonima nekoliko država širom SAD.

Otuđenje naklonosti, poznato i kao „zakon o razaranju braka“, dozvoljava supružniku da tuži drugu osobu zbog „namernog uplitanja u bračne veze“, tvrdi Institut za pravne informacije Kornel. Podnesena tužba je obično protiv osobe sa kojom je supružnik prevario svog bračnog druga.

Hauard je bio sa suprugom 12 godina. Kada mu je pomenula razvod, par je počeo da ide na bračno savetovanje. Ali Hauardu je nešto bilo sumnjivo, pa je unajmio privatnog istražitelja, koji je razotkrio aferu njegove supruge, rekao je za CNN.

Prema sudskim spisima, Hauard je okrivio drugog muškarca za otuđenje svoje žene. U avgustu je sudija presudio u Hauardovu korist.

- Bio je njen kolega s posla. Večerao je s nama nekoliko puta, provodili smo vreme zajedno ... Mislio sam da mi je prijatelj - kaže.

Ali, tužba se nije odnosila samo na novac, rekao je.

- Verujem u svetost braka. Druge porodice bi trebalo da vide kakve su posledice ne samo za kršenje zaveta, kojoj god religiji da pripadate, već i za kršenje vaše pravne obaveze.

Da bi dobio šansu za pobedu u parnici, prevareni supružnik trebalo bi da pokaže da je brak bio srećan pre afere i da se između njih isprečio ljubavnik. Drugim rečima, da je treća strana ometala vezu i prouzrokovala njen kraj.

Mnoge države su poništile zakon o otuđenju nakolonosti, ali on i dalje postoji na Havajima, u Misisipiju, Novom Meksiku, Južnoj Dakoti, Juti i, naravno, Severnoj Karolini.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/CNN)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.