UBILA SAM NEVINOG ČOVEKA! Policajka pomešala stan, pa pripucala na KOMŠIJU! Pomešala ga sa lopovom zbog BOJE KOŽE
Amber je upucala komšiju, Foto: POLICE HANDOUT/ FACEBOOK

RASIZAM

UBILA SAM NEVINOG ČOVEKA! Policajka pomešala stan, pa pripucala na KOMŠIJU! Pomešala ga sa lopovom zbog BOJE KOŽE

Njeni advokati tvrdili su da je bila rasejana jer je tada razmenjivala seksualen poruke sa drugim policajcem

Objavljeno:

Američka bivša policajka kojia je ubila komšiju u njegovom sopstvenom stanu u Dalasu proglašena je krivom za ubistvo.

Amber Guidžer (31) tvrdila je da je ubila 26-godišnjeg Botama Džina, nakon što je pogrešno pomislila da je u svom stanu i da je on uljez.

Presuda dolazi nakon napetog sedmodnevnog suđenja u kojem je Amber priznala:

- Ubila sam nevinog čoveka.

Ona je suočena je s mogućom doživotnom kaznom zatvora.

Njeni advokati tvrdili su da je bila rasejana jer je tada razmenjivala seksualen poruke sa drugim policajcem i upravo je završila skoro 14-satnu smenu kada je u noći 6. septembra 2018. napravila „niz strašnih grešaka“.

Tužioci su je optužili da je provalila u Žanov stan „u stilu komandosa“ i pucala na njega dok je on jeo činiju sa sladoledom na svom kauču.

Pomoćnik okružnog tužioca Džejson Fajn nazvao je njeno svedočenje "smećem" i rekao da njeni postupci "nisu greška". Tokom suđenja, teksaški rendžer koji je vodio istragu rekao je da je uobičajeno da stanovnici kompleksa u kojem su živeli i Džin i Guidžer slučajno pokušaju da uđu u pogrešan stan zbog dizajna zgrade.

Guidžer je svedočila da je videla da su vrata otključana, i primetila je da se otvaraju lagano kad je gurnula ključ u ono što je rekla da misli da je njen stan. Tužioci su rekli da policajka koji nije bio na dužnosti nije prepoznala znakove, poput Džinove karakteristične crvene prostirke za vrata, koji su jasno ukazivali da stoji ispred pogrešnog stana.

- Ovo je pobeda za crnce u Americi - rekao je advokat za građanska prava Li Merit nakon što je presuda pročitana.

- To je signal da će se klima ovde promeniti. Policijski službenici će odgovarati za svoje postupke i verujemo da će to početi da menja kulturu rada policije u celom svetu.

Prvobitno je Amber uhapšena tek nekoliko dana nakon ubistva i optužena je za ubistvo pre nego što je istog dana puštena iz zatvora. Posle nedelja tenzija, na kraju je definitivno pritvorena i optužena za ubistvo.

Botam Džin, rodom iz Svete Lucije, radio je kao računovođa u u vreme svoje smrti. Bivši gradonačelnik Dalasa Majk Ravlings bio je među onima koji su hvalili Džina nakon njegove smrti, nazivajući ga "uzornim građaninom".

bonus video:

(Espreso.co.rs/BBC)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.