SOFIJI (2) SU ZBOG NJENOG IZGLEDA ZABRANILI DA IDE U VRTIĆ! Traže da se operiše da ne plaši drugu decu! SKANDAL
Devojčica, Foto: Printscreen/youtube

NEPRAVDA?

SOFIJI (2) SU ZBOG NJENOG IZGLEDA ZABRANILI DA IDE U VRTIĆ! Traže da se operiše da ne plaši drugu decu! SKANDAL

Iz jaslica su takođe rekli i kako bi prvo trebalo da ode na operaciju

Objavljeno:

Dvogodišnja Sofija Zakharova iz Rusije ima deformaciju lobanje i spojene prste na nogama i rukama, a upravo iz tog razloga joj nisu dopustili da se upiše u jaslice jer bi mogla preplašiti drugu decu.

Iz jaslica su takođe rekli i kako bi prvo trebalo da ode na operaciju, a tek onda se može upisati, piše Daily mail. Roditelji devojčice, Svetlana i Rasul, užasnuti su ovom reakcijom. "Rekli su nam da prvo moramo dogovoriti zakazati kako bi mogla krenuti u jaslice kao sva ostala deca". S druge strane, stručnjak i psiholog Ekaterina Belan je rekla kako je potrebno da se Sofija što pre krene socijalizovati s drugom decom jer će to bitno uticati na njeno stanje i razvoj. "Što pre počne pričati s drugom decom, biće joj lakše prihvatiti sebe takvu kakva jest", rekla je Belan. Roditelji rade na tome da što pre dobiju termin operacije.

foto: Printscreen/youtube

Da sve bude još gore, roditelji žive u kući na selu bez vode i grejanja. Trenutno se istražuje ko je odbio upisati devojčicu u jaslice i zašto joj nije pružena potrebna medicinska nega, a pružiće se i dom porordici kako ne bi morali zimu provesti na hladnoći.

Slučaj je preuzela lokalna zadruga "Rainbow of Goodness", ali jaslice se i dalje drže svog mišljenja. Slučajevi u kojima obrazovne ustanove odbijaju upisati decu nisu retkost. Tako je direktorka privatne škole 2016. godine odbila upisati dete u školu jer su mu roditelji homoseksualci, a potom je dobila zabranu predavanja u trajanju od godinu dana. Takođe, u Berlinu je jedan vrtić 2016. godine odbio upisati devojčicu zbog njenog imena - Ella, jer već imaju jednu devojčicu istog imena.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Večerni List.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.