PLANINAR PAO NIZ VODOPAD I SLOMIO NOGU: Uspeo je da se spasi POTPUNO SAM, ali je bilo NEOPISIVO BOLNO! (VIDEO)
Nil Parker, Foto: Youtube printscreen

neverovatna priča

PLANINAR PAO NIZ VODOPAD I SLOMIO NOGU: Uspeo je da se spasi POTPUNO SAM, ali je bilo NEOPISIVO BOLNO! (VIDEO)

"Bilo je samo 3km, ali trebalo mi je dva dana da pređem 3km"

Objavljeno:

Australijski planinar, koji je povređen u padu niz vodopad od 6 metara, kaže da je morao da "nosi" slomljenu nogu, dok je puzao dva dana da bi se spasio.

Nil Parker (54) u nedelju je pešačio blizu Brizbejna, kada se okliznuo, izvrnuvišii zglob i slomivši potkoljenicu "na pola".

Pošto što je izgubio telefon, odlučio je da je njegova najbolja šansa da se spasi bio da se popne na čistinu. Stigao je tamo i spašen je - ali tek nakon mučno sporog putovanja.

- Prešao bih otprilike metar, metar i po, svaki put pre nego što bih morao da se zaustavim i napravim pauzu - rekao je novinarima sa svog bolničkog kreveta u sredu.

- Jednostavno nisam mogao da poverujem. Bilo je samo 3km, ali trebalo mi je dva dana da pređem 3km. Mislio sam da nikada neću stići tamo.

Parker je otišao tročasovnu šetnju planinom Nebo, kada su mu stene izmakle ispod nogu i on se srušio niz vodopad.

- Kliznuo sam oko 20 stopa i zabio se u stijenu, a zatim sleteo u potok na dnu. I pomislio sam "jedini način da se spasim je da to uradim sam".

Parker je spakovao zalihe prve pomoći, uključujući zavoje koje je kombinovao sa planinarskim štapovima kako bi povezao nogu. Takođe je imao tablete protiv bolova i pristup vodi, ali samo ograničenu hranu: orahe, slatkiše i energetsku čokoladicu.

- Morao sam da nosim nogu - a noge su veoma teške kad nisu povezane ni sa čim - i pokušavao sam da je podignem i prebacim preko stene, a zatim upotrebim lakat i ruku, ali baš sam se mučio - rekao je.

Rekao je da mu misao na porodicu davala mentalnu snagu da nastavi dalje:

- Želeo sam da budem u blizini svoje dece.

Parkera je konačno primetio helikopter i prebacio ga na sigurno u utorak, pre nego što je odveden u bolnicu u Brizbejnu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/BBC)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.