ONE SU PRELEPE, I ZBOG NJIH ĆETE ZAVRŠITI MRTVI: Četiri žene bile su NAJMOĆNIJE u narko-kartelima i sejale su STRAH
Endži Sakramente Valensija, Foto: Youtube printscreen

OPASNE LEPOTICE

ONE SU PRELEPE, I ZBOG NJIH ĆETE ZAVRŠITI MRTVI: Četiri žene bile su NAJMOĆNIJE u narko-kartelima i sejale su STRAH

Žene nisu samo na visokim položajima nego često obavljaju i prljave poslove

Objavljeno: 10:58h

Prema procenama policije i sigurnosnih službi, broj žena u kartelima narastao je u poslednje tri godine za oko 400 posto, a dobar deo njih nasledio je svoje ubijene muževe na njihovim mestima u kriminalnim organizacijama.

Žene nisu samo na visokim položajima nego često obavljaju i prljave poslove.

Ovo su četiri poznate:

1. Griselda Blanko - Crna udovica

- Sve što muškarac radi, žena može bolje - jer su strastvenije - jedna je od izjava ove Kolumbijke koja se popela na čelo jednog mafijaškog kartela sredinom 1980-ih, kad je Majamijom vladala tzv. kokainska groznica.

Kriminalu je Griselda Blanko bila sklona još od rane dobi - već s 11 godina je otela jedno dete, a put ju je odveu u SAD gde je postala organizatorka mreže koja je kokain dopremala iz Kolumbije pa ga raspačavala po Americi. Zbog toga je, osim nadimka Crna udovica, dobila i onaj "kuma kokaina".

U svoje je zlatno doba Griselda zarađivala i po osam miliona dolara mesečno, a do kultnog statusa je došla zahvaljujući svojoj bezobzirnosti u poslovima. Pretpostavlja se kako je odgovorna za preko 200 ubistava, a policija ju je uhapsila tek 1985.

Nakon 10 godina provedenih u američkim zatvorima, deportovana je u Kolumbiju. Umrla je 2012., u uličnoj pucnjavi u gradu Medeljina.

2. Endži Sanklemente Valensija

Takođe Kolumbijka, Endži je javnosti postala poznata kad je pobedila na jednom od tamošnjih izbora za Miss. Radila je kao fotomodel za donje rublje. No, titula misice joj je oduzeta dva dana nakon osvajanja krune, jer je otkriveno da je protivno pravilima takmičenjima- udana te je to sakrila.

No, brak joj takođernije išao, pa je završila u vezi vođom jednog meksičkog kartela pod nadimkom Čudovište. On ju je učio i uveo u posao, a kad su raskinuli, odlučila je pokrenuti vlastiti posao s drogom. To joj je išlo jako dobro, pa je bez problema dopremala drogu iz Argentine u Englesku preko modela koji su radili u njenoj manekenskoj agenciji, a koja je bila samo paravan za "mule".

Ipak, sreća joj je na kraju okrenula leđa te je jedna od manekenki otkrivena s drogom, ona ju je otkucala, pa je Endži završila u zatvoru u Argentini. Nakon tri godine provedene tamo, deportovana je natrag u Kolumbiju.

3. Anel Violeta Noriega Rios

Anel Violeta Noriega Rios, poznatija među svojim sunarodnicima kao Kraljica zločina ili Lepa, već je godinama na listi najtraženijih zločinki Sjverne i Srednje Amerike, a u Los Anđelesu je uhapšena sasvim slučajno, u iznajmljenom stanu latinskoameričke četvrti El Monte.

Riosova je bila šefica “ispostave” narkokartela “La Familia” u SAD-u, te je bila zadužena za organizaciju i nadzor prodaje metamfetamina, marihuane i kokaina na području celih SAD-a.

foto: Youtube printscreen

4. Sandra Avilja Beltran

Ona je bila jedna od prvih žena koja se probila u mutne vode narko biznisa, a svojim je radom zaslužila nadimak "Kraljica Pacifika". Ona je bila veza između dva ozloglašena kartela - meksičkog Sinaola te kolumbijskog Norte del Valje te je to odrađivala diplomatski, ali i odlučno.

Koliko je bila vođena svojim ciljem govori i činjenica da se udala dva puta, a u oba slučaja muževi su joj bili korumpirani policijski službenici koje je zavela novcem i moći posla sa drogama.

Ali, oba su supruga završila na isti način – smrću po nerazjašnjenim okolnostima. Kada je 2002. godine njen sin otet, obratila se policiji što je otvorilo istragu koja je dovela do njenog hapšenja pet godina kasnije, piše Kult.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Express)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.