BOLNE REČI OCA ČIJI JE SIN (8) IZNENADNA UMRO UREZAĆE VAM SE U PAMĆENJE: Ovo treba da čuje svaki roditelj!
Biznismen je iznenada izgubio dete, Foto: Twitter printscreen

POTRESNO

BOLNE REČI OCA ČIJI JE SIN (8) IZNENADNA UMRO UREZAĆE VAM SE U PAMĆENJE: Ovo treba da čuje svaki roditelj!

Njegova supruga Džesika Brandes u avgustu ove godine jedno jutro pronašla je osmogodišnjeg sina Vilija preminulog u krevetu

Objavljeno:

Biznismen J.R. Storment objavio je na svom LinkedIn profilu potresnu priču o gubitku osmogodišnjeg sina koji je umro u snu i svemu za čim žali u životu.

Ovaj otac priznao je da mu je posao dominirao u životu otkad je 2011. osnovao start-up software firmu Cloudability, a baš u to vreme njegova žena je rodila blizance.

Njegova supruga Džesika Brandes u avgustu ove godine jedno jutro pronašla je osmogodišnjeg sina Vilija preminulog u krevetu nakon što joj je bilo sumnjivo da predugo spava.

- Dok sam dobio telefonski poziv, sedeo sam u konferencijskoj dvorani s još 12 ljudi u našoj kancelariji u Portlandu. Dok je telefon zazvonio, ustao sam i odmah izašao iz dvorane. Još sam hodao dok sam se javio, a žena mi je ozbiljnim glasom rekla: 'J.R., Vili je umro - napisao je tata i objasnio da su supruga i on imali dogovor da ako jedan nazove, drugi će se odmah javiti bez obzira gde je.

Džesika je pronašla njihovog sina bez svesti i bez pulsa u krevetu, a budući da se bavi naturopatijom, mogla je zaključiti da je bio mrtav barem osam sati. Devet meseci pre, Viliju su dijagnostikovali benigni tip epilepsije (Rolandic).

- Stručnjaci su rekli da neće imati posledice kognitivnih funkcija i da će prerasti ovo stanje.

No, J. R. smatra da je umro od iznenadne i neobjašnjive smrti od epilepsije (SUDEP), koja nema okidača ni simptoma ni znakova upozorenja.

U svom tekstu, J. R. otvoreno piše o bezbroj stvari zbog kojih žali, a deli ih u dve kategorije:

- Stvari koje bih voleo da sam ih uradio drugačije i stvari zbog kojih sam tužan jer ih neću videti da ih on radi. Jedna od najvećih stvari zbog kojih žalim je činjenica kakav je bio s njim tu večr kad je umro. To je bio naš poslednji razgovor i sto puta sam se krivio zbog toga. Još mogu videti suze na njegovom licu i kako se buni da ga ne želim slušati. Niko me ne čuje - napisao je ovaj tata.

Zbog njihovog potresnog i tragičnog iskustva, ovi roditelji upozoravaju roditelje da ne propuste nijedan dragoceni trenutak sa svojom decom.

- Zagrlite svoju decu, nemojte raditi do kasno. Puno stvari na koje verovatno trošite svoje vreme, požalićete jednom kad više nećete imati vremena. Ako iz ovoga možete nešto naučiti, to je podsetnik da ne propuštate stvari koje su važne - napisao je J. R.

- Ako ste roditelj i imate bilo kakvu priliku provoditi više vremena sa svojom decom, uradite to. Jer dok sve završi, ostaju vam samo fotografije i stvari, a vremena nema. Vreme je neprocenjivo i ne sme se trošiti. Uzmite godišnji odmor i slobodne dane i budite s njima. Nećete žaliti za e-mailovima koje ste zaboravili poslati - napisala je Džesika.

J.R. je izjavio da ga je Vilijeva smrt podstakla da razmisli želi li se uopšte vratiti na posao. Pitao se šta bi mogao učiniti drugačije ovog puta, a da ne žali ponovno za toliko stvari. Zasada je odlučio da su male stvari važne i da može popraviti svoj odnos s Oliverom, drugim sinom koji je živ.

- Radićemo na ovom našem novom životu, kako ga živeti najbolje što možemo - napisala je Džesika , a J. R. je zaključio:

- Nadam se da ćete iz ove tragedije shvatiti koji su vam prioriteti.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Miss7)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.