PRETRAŽIVAO GUGL MAPE, PA UGLEDAO NEŠTO ZLOKOBNO: Pozvao je policiju, a onda su rešili misteriju staru 22 GODINE
U ribnjaku ugledao auto, Foto: Google maps

OKO SOKOLOVO

PRETRAŽIVAO GUGL MAPE, PA UGLEDAO NEŠTO ZLOKOBNO: Pozvao je policiju, a onda su rešili misteriju staru 22 GODINE

Otkriće je sve zapanjilo

Objavljeno:

Posmrtni ostaci muškarca koji je nestao pre dve decenije na Floridi pronađeni su u potopljenom automobilu vidljivom na Gugl mapama.

Vilijam Moldt, prijavljen je kao nestao iz Lantane na Floridi, 7. novembra 1997. Nije se uspeo vratiti kući iz noćnog izlaska u klub kada je imao 40 godina.

Policija je pokrenula istragu o nestalim osobama, ali slučaj je zastareo. 28. avgusta ove godine - posle 22 godine - policija je pozvana da istraži automobil koji je pronađen u bazenu u Mun Bej Sirklu.

Moldt je konačno pronađen
Moldt je konačno pronađen foto: NATIONAL MISSING AND UNIDENTIFIED PERSONS SYSTEM

Kada je vozilo izvučeno iz vode, pronađeni su skeletni ostaci unutra. Nedelju dana kasnije posmrtni su ostaci pozitivno identifikovani da pripadaju Moldtu.

Potopljeni automobil Moldta primetio je prethodni stanovnik tog područja nakon što je "izvršio Gugl pretragu", saopštila je policija. Muškarac je potom kontaktirao trenutnog stanovnika Mun Bej Sirkla kako bi im rekao šta je video.

Koristeći svoj lični dron, trenutni stanovnik je potvrdio da se u bazenu nalazi automobil i kontaktirao policiju.

foto: Google maps

Šerif kancelarije okruga Palm Bič rekao je BBC-u da se pretpostavlja da je g. Moldt izgubio kontrolu nad svojim vozilom i upao u ribnjak.

- Ne možete odrediti šta se dogodilo pre mnogo godina - rekla je portparolka policije Teres Barbera.

- Sve što znamo je da je nestao sa lica Zemlje, a sada je otkriven.

Barbera je rekla da je komšija prijavio potopljeni automobil i da nije bila upoznata sa izveštajima da su korišćene Gugl mape.

U noći svog nestanka, g. Moldt je napustio klub oko 23:00 po lokalnom vremenu, navodi se u izveštaju Nacionalnog sistema za nestale i neidentifikovane osobe.

Moldt, miran čovek koji se nije previše družio, nije često pio i ostao je sam u svom vozilu, dodaje se. On je pozvao svoju devojku oko 21:30, rekavši joj da će se uskoro vratiti kući, ali od tada ga više nikada nisu ni videli ni čuli.

Porodica Moldta obaveštena je o otkriću njegovih posmrtnih ostataka.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/BBC)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.