DALI POLA MILIONA NA VEŠTAČKU OPLODNJU, PA VIDELI DA JE DETE NE LIČI NA NJIH! Otkriven veliki SKANDAL na klinici
Belci su dobili bebu azijata, Foto: Profimedia

da li je ovo moguće?!

DALI POLA MILIONA NA VEŠTAČKU OPLODNJU, PA VIDELI DA JE DETE NE LIČI NA NJIH! Otkriven veliki SKANDAL na klinici

Dete ima pravo da zna svoje zdravstvene genetske predispozicije i moguće medicinske poremećaje

Objavljeno:

Par iz Nju Džersija platio je 500.000 dolara Institutu za reproduktivnu medicinu i nauku u Saint Barnabasu kako bi dobili vlastito dete, stoji u sudskim spisima, piše NJ.

No, nakon što je majka u julu 2013. godine rodila ćerku, par belaca se zabrinuo nakon što je njihova ćerka razvila azijatska obeležja. Napravili su DNK test i saznali da devojčica nije u biološkom srodstvu s ocem.

Par se od tada razveo, a kao razlog prekida navode traumatično otkriće. Veruju da je klinika za plodnost pomešala spermu drugog donora s njenim uzorcima zbog čega su ih i tužili. Par želi da sazna identitet biološkog oca svog deteta, a osim toga i da saznaju je li očeva sperma korištena u drugim slučajevima i je li on možda biološki otac nekome, a da ni ne zna.

- Voleo bih biti uključen u njihove živote. Mislim da, kao dete, želite da znate ko ste i odakle ste došli. I, verujem da sam vrlo dobar čovek. Volio bih da znaju ko sam ja, kao osoba, da saznaju o meni onoliko koliko sam ja naučio o svojim roditeljima - rekao je otac.

Sudac iz okruga Essex naredio je klinici krajem septembra da preda popis donora sperme. Klinika se na suđenju branila na osnovu privatnosti pacijenata, ali je sudac rekao da ne moraju objavljivati imena i adrese svih davatelja, već samo čoveka čiju spermu su koristili za tu oplodnju.

Dete ima pravo da zna svoje zdravstvene genetske predispozicije i moguće medicinske poremećaje - istaknuo je advokat očajnog para Dejvid Mazie.

Malena curica nasledila je genetički poremećaj krvi povezan sa jugoistočnom Azijom, a koji ne nosi ni jedan od roditelja, stoji u tužbi.

Par traži i odštetu u slučaju, a medicinski centar Saint Barnabas nije želeo da komentariše slučaj, piše Insider.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/24sata)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.