UMRLA JE PRE 117 DANA A ZATIM SE PORODILA: Medicinsko čudo na delu, devojčica ugledala svetlost dana! (VIDEO)
Bolnica, Foto: Printscreen/YouTube

ČUDO!

UMRLA JE PRE 117 DANA A ZATIM SE PORODILA: Medicinsko čudo na delu, devojčica ugledala svetlost dana! (VIDEO)

Eliška se rodila 15. avgusta kada je imala 2,1 kilogram i bila duga 42 centimetra

Objavljeno:

Zdrava devojčica rodila se nakon što je njena majka doživela moždanu smrt, a lekari su je držali na aparatima više od tri meseca ne bi li omogućili fetusu da se razvije, saopštila je bolnica u češkom gradu Brnu, prenose domaći mediji.

Eliška se rodila 15. avgusta kada je imala 2,1 kilogram i bila duga 42 centimetra, a otac ju je nedavno izveo kući, saopštila je Univerzitetska bolnica u Brnu.

Njenoj majci (27) su u potpunosti i nepovratno odumrle moždane funkcije 21. aprila kada joj je konstatovana moždana smrt, i to nakon izliva krvi u mozak u 16. nedelji trudnoće.

Specijalisti sa nekoliko odeljenja (anesteziolozi, reanimatori, akušeri, ginekolozi, zaposleni na intezivnoj nezi...) zajedno su radili da plod održe u životu.

- Posebna potreba posvećena je ishrani kako bi se obezbedile energetske potrebe majke, ali, što je još važnije, kako bi se obezbedili optimalni rast i razvoj ploda - prenose evropski mediji reči predstavnika bolnice u Brnu.

Poteškoće su pravile četiri virusne komplikacije koje su zahtevale upotrebu antibiotika. Kako je navela češka bolnica, bilo je samo 20 sličnih slučajeva širom sveta, a istakli su da je ovo ipak jedinstveno zbog dužine jer je majka održavana u životu čak 117 dana.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.