STUDENT (19) JE GODINAMA JEO SAMO ČIPS, POMFRIT I BELI HLEB: Onda je zbog toga zažalio za ceo život!
Loša ishrana, Foto: Profimedia

LOŠA ISHRANA

STUDENT (19) JE GODINAMA JEO SAMO ČIPS, POMFRIT I BELI HLEB: Onda je zbog toga zažalio za ceo život!

Neimenovanom studentu, koji je morao da odustane od studija na fakultetu za informacione tehnologije, nedostajalo je nekoliko ključnih vitamina

Objavljeno:

Jedan devetnaestogodišnji student iz Bristola u Engleskoj, oslepeo je nakon što je godinama jeo samo čips, pomfrit i beli hleb.

Posledica ovakve ishtane je nedostatak vitamina, koji je nažalost doveo do mnogo goreg ishoda.

Inače, student je prvi put otišao kod doktora kada je imao 14 godina i to zbog umora koji je bio povezan s nedostatkom vitamina B12, a nakon srednje škole je počeo da jede samo čips, krompiriće i beli hleb. Nekada je jeo kobasice ili šinku, a priznao je i da nikada nije konzumirao voće i povrće. To je na kraju ostavilo posledice na njegovo zdravlje pa je sa 17 godina postao slep i odlučio da potraži pomoć.

Neimenovanom studentu, koji je morao da odustane od studija na fakultetu za informacione tehnologije, nedostajalo je nekoliko ključnih vitamina, uključujući vitamin B12, bakar i vitamin D.

Adolescent godinama nije dobijao potrebne nutrijente. Njegov lekar kaže da ima trajno oštećenje vidnog živca i dobio je određene vitamine koje mora uzimati, a mora i paziti na ishranu i unositi dovoljno mesa, voća i povrća.

Nutritivna optička neuropatija - dijagnoza koju ima mladić - može da se leči, ako se rano otkrije. Ukoliko se reaguje prekasno, pak, nervna vlakna u očnom živcu odumiru i oštećenje postaje trajno.

Ovakvi slučajevi srećom nisu česti, ali bi roditelji trebalo da budu svesni potencijalne štete koja može nastati previše probriljivom ishranom.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.