AMERIKANAC NAPRAVIO KOKTEL KOJI SE ZOVE YEBIGA! Srbi odlepili za njim, ne mogu da prestanu da ga PIJU!
Koktel sa rakijom, Foto: Printscreen/Instagram

NASTAO HAOS

AMERIKANAC NAPRAVIO KOKTEL KOJI SE ZOVE YEBIGA! Srbi odlepili za njim, ne mogu da prestanu da ga PIJU!

Mešanje rakije sa drugim pićima za većinu naših zemljaka predstavlja "svetogrđe", ali ako ipak želite da saznate kakvog ukusa je ovo piće - evo recepta

Objavljeno:

Bil Guld, basista legendarnog rok benda Faith No More sa kojim je proputovao pola sveta, prilikom posete Srbiji bio je toliko oduševljen našom rakijom, da je odlučio da je i sam proizvodi, prenose domaći mediji.

- Mnogi ovo ne znaju, ali idući na turneje i putujući decenijama po Balkanu postao sam veoma privržen poznatom alkoholnom piću koje se zove rakija. U toj oblasti se pravila vekovima, ali se čini da većina ljudi u Americi ne znaju za nju. I ako znaju, izgleda da su upoznati samo sa gadnim stvarima - rekao je Guld koji je svojoj rakiji koju proizvodi u jednom selu kraj Kraljeva dao ime "Yebiga".

foto: Printscreen/Youtube

"Yebiga" je već stekla popularnost preko bare, a jedan barmen iz Kalifornije odlučio je da od nje napravi koktel. Bredli Volter iz Alex bara u Long Biču, koktelu je dao šaljivo ime “Phuket” po asocijaciji na tajlandsko ostrvo, ali i frazu na “F*ck it” odnosno "Yebiga".

Mešanje rakije sa drugim pićima za veliki broj Srba najverovatnije predstavlja "svetogrđe", ali ako ipak poželite da saznate kakvog ukusa je ovo piće, evo recepta!

“Phuket” koktel

Namirnice:

- 6 ml rakije “Yebiga”,

- 3 ml lajt sirupa od agave,

- 3 ml soka limete,

- 4-5 kapi tajlandskog bitera,

- malo piva od đumbira,

- malo Angostura bitera,

- lišće nane

Priprema: Sve sastojke sipati u šejker, dodati kockice leda i mućkati. Sipati preko izdrobljenog leda. Dodati još izdrobljenog leda i sipati malo piva od đumbira. Preko dodati Angostura biter i ukrasiti lišćem nane.

Živeli i javite da li vam se dopalo!

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.