PALE JUGOSLOVENSKA ROBINJA I ŠEFICA: Šest žena iz Epstajnovog kruga vrbovale su maloletnice za MILIJARDEROVE
Džefri Epštajn, Foto: printscreen/youtube

DETALJI ISTRAGE

PALE JUGOSLOVENSKA ROBINJA I ŠEFICA: Šest žena iz Epstajnovog kruga vrbovale su maloletnice za MILIJARDEROVE

A kada je počinio samoubistvo u zatvorskoj ćeliji ranije ovog meseca, izbegavajući krivično gonjenje, te spekulacije su naglo skočile

Objavljeno:

Otkako je u julu uhapšen Džefri Epstajn zbog optužbi za seks trafiking, pedofiliju i podvođenje maloletnica, stalno se nagađa da li će neko ko je bio deo njegove velike pedofilske mreže pasti sa njim.

A kada je počinio samoubistvo u zatvorskoj ćeliji ranije ovog meseca, izbegavajući krivično gonjenje, te spekulacije su naglo skočile. Niko drugi nije uhapšen u vezi sa slučajem, ali vlasti u Njujorku - gde je optužen - nastavljaju istragu.

Dok okružno tužilaštvo neće da potvrdi detalje svoje istrage, ono je izjavilo da nije vezano sporazumom o priznanju krivice iz 2008. koji je Epstajn potpisao na Floridi.

To smešta četiri žene, kojima je imunitet dodeljen kao deo tajnog dogovora, na liniju vatre tužilaca.

Te žene su Nađa Marčinkova, Lesli Grof, Sara Kelen i Adrijana Ros. Međutim, osim njih pod lupom su i Gislejn Maksvel i Hejli Robson.

Sve su opisane kao "potencijalni saučesnici" u sporazumu iz 2008. godine, ali na koji način su mu one pomagale do sada je u velikoj meri ostala tajna.

Prema izvorima koje je u četvrtak citirao "Njujork tajms", tužioci "razmatraju" optužbe uključujući seks trafiking i zaveru za podvođenje.

Navodne uloge žene u Epstajnovoj mreži detaljnije su opisane u novootvorenim dokumentima, intervjuima sa nekim od žrtava i u starim policijskim izveštajima.

Neke od njih su, prema novim informacijama, bile i same Epstajnove žrtve, ali su onda postale regruteri novih devojaka za klijente Džefrija Epstajna i njegove glavne saradnice i nekadašnje devojke Gislejn Maksvel. U sudskim dokumentima se navodi da su žene targetirale mlade devojke za koje su mislile da će se dopasti Epstajnu i predlagale im da "masiraju ljubaznog i zgodnog milijardera" kako bi zaradile dodatni novac.

Gislejn Maksvel - šefica

Prema rečima žrtava, Gislejn Maksvel, koja takođe nije bila imenovana u sudskom sporazumu iz 2008. godine, imala je najveći rang u unutrašnjem krugu Džefrija Epstajna.

Imenovana je u više tužbi protiv milijardera, a nju samu su i neke žrtve direktno tužile.

Virdžinija Roberts Đufri koja je tužila par 2015. godine, rekla je da je "Maksvelova bila šefica onima, kao što je Sara Kelen, čiji je posao bio da regrutuju maloletnice za seks sa Epstajnom".

Sara Kelen "poručnica"

Sara Kelen je najpre radila za Epstajna kao asistent u njegovim finansijskim poslovima, a onda postala regruter maloletnica za seks.

Policija je pokušavala da je optuži, ali neuspešno, za nezakonite seksualne aktivnosti sa maloletnim osobama.

Kelen se u međuvremenu udala za vozača NASKAR-a i šefica je kompanije koja se bavi unutrašnjim enterijerom.

Jedna od Epstajnovih žrtava ju je u tužbi nazvala "poručnicom".

Nađa Marčinkova - jugoslovenska robinja

U memoarima je Virdžinija Roberts rekla za Kelen i za Nađu Marčinkovu da su bile Epstajnove "prvobitne seks robinje".

"Kao i druge žrtve, i Nađa Marčinko je ozbiljno traumatizovana i treba joj vremena da procesuira ono kroz šta je prošla da bi mogla da govori o tome", naveli su advokati Marčinkove.

U sudskim dokumentima je navedeno da ju je Epstajn doveo da živi sa njim dok je bila devojčica iz Jugoslavije, u koju se preselila kada je pobegla sa porodicom iz Čehoslovačke.

Navedeno je da je učestvovala u "orgijama" u njegovim kućama.

- Epstajn ju je kupio od njene porodice u Jugoslaviji. Hvalio se da ju je doveo u Ameriku kako bi bila njegova jugoslovenska seksualna robinja - napisao je detektiv Džozef Rikari nakon razgovora s jednom od žrtava.

Nađa je u međuvremenu dobila pilotsku dozvolu i sada ima veliki broj pratilaca na instagramu gde je poznata kao "Fly Global Girl".

Lesli Grof i Adrijana Ros - asistentkinje

Kao Sara Kelen i Lesli Grof i Adrijana Ros su radile najpre kao Epstajnovi asistenti i zarađivale su više od 200.000 godišnje na tim pozicijama.

- One su kao nastavak mog uma. Njihova intuicija je nešto što ja nemam - rekao je jednom prilikom Epstajn o asistentkinjama.

Žrtve tvrde da su im one organizovale putovanja i smeštaj prilikom susreta sa Epstajnom i njegovim klijentima.

Grof je negirala da je učestvovala u bilo kakvim krivičnim delima.

Za Adrijanu Ros nije poznato gde je sada i čime se bavi.

Hejli Robson, još jedna od žrtava koja je regrutovala nove devojke

"Njujork tajms" navodi i da se Hejli Robson takođe sada nalazi "pod lupom". Ona je takođe bila regrutovana da masira Epstajna i to u donjem vešu, a kasnije je radila za njega.

Prema "Njujork tajmsu", Robson nije bila među četiri žene koje su imale imunitet od krivičnog gonjenja u sporazumu o priznanju krivice iz 2008. godine, ali su detektivi Palm Biča planirali da je optuže pre više od decenije. Međutim, to se nije desilo.

Prema sudskim dokumentima, Robsonova je rekla da je nju Kelen kontaktirala kako bi našla devojke za Epstajna.

Navodno je zarađivala 200 dolara za svaku srednjoškolku koju bi dovela u Epstajnovu vilu na Palm Biču.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.