SVEŠTENIK TROŠIO PARE CRKVE, PA DOLIJAO: Kada je otkriveno kome je slao novac, izbila VELIKA BRUKA
Ilustracija, Katolički sveštenik, Foto: Profimedia/Ilustracija

skandalozno

SVEŠTENIK TROŠIO PARE CRKVE, PA DOLIJAO: Kada je otkriveno kome je slao novac, izbila VELIKA BRUKA

Prošle godine sveštenik je novac deset puta uplatio putem aplikacije J-Py, koja služi za slanje novca zatvorenicima

Objavljeno:

Katolički sveštenik uhapšen je u gradiću Dovningtonu u saveznoj državi Pensilvaniji i to zbog osnovane sumnje da je od 2011. do 2018. godine oko 100 hiljada dolara crkvenog novca potrošio na sopstvene potrebe. NBC piše kako su u to sve bile uključene i gej aplikacije.

56-godišnji Jozef McLoone optužen je za krađu, proneveru novca i druge zločine, a ukradeni iznos dolazio je od župljana koji su donacijama pomagali rad župe, odnosno mislili su da to čine.

Prošle godine sveštenik je novac deset puta uplatio putem aplikacije J-Py, koja služi za slanje novca zatvorenicima. Konkretno, radi se o Brianu Milleru koji se nalazi u jednom njujorškom zatvoru, a kojem je sveštenik, ustanovljeno je, uplatio više od 1200 dolara. Između aprila 2015. i aprila 2017. godine McLoone je 17 puta uplatio novac različitim muškarcima koje je, baš poput zatvorenika Millera, upoznao na aplikaciji Grindr.

"Ove su optužbe došle u anonimnom pismu, a ne iz neke sumnje u kriminalnu radnju. Tvrdnje su apsurdne", rekla je za NBC sveštenikov advokat Melissa McCafferty.

Sveštenik je pod istragom od početka 2018. godine, kad je poslat na administrativni dopust. Nadbiskupija Pensilvanije je ove optužbe nazvala "ozbiljnima i uznemirujućim", a potvrdili su i kako im je sveštenik priznao da je deo sredstava utrošio u privatne svrhe.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.