U RIJALITIJU JOJ SAOPŠTILI DA IMA RAK: Ovo je nešto NAJBOLESNIJE IKAD! Devojka je kasnije UMRLA (VIDEO)
Džejd Gudi, Foto: Youtube printscreen

prevršilo svaku meru

U RIJALITIJU JOJ SAOPŠTILI DA IMA RAK: Ovo je nešto NAJBOLESNIJE IKAD! Devojka je kasnije UMRLA (VIDEO)

Deset godina nakon njene smrti izašao je dokumentarac "Jade: The Reality Star Who Changed Britain"

Objavljeno: 09:19h

Džejd je bila jedna od prvih poznatihrijaliti zvezda uVelikoj Britaniji, no zadesila ju je kobna sudbina - preminula je od raka vrata maternice 2009. godine, a šokantnu vest da je bolesna saznala je drugi dan učestvovanja u indijskoj verziji rijalitijaVeliki brat.

Vest joj je saopštena u ispovedaonici te je snimljena, a snimak na kojoj telefonski saznaje da boluje od smrtonosne bolesti emitovan je u toj epizodi showa.

Deset godina nakon njene smrti izašao je dokumentarac "Jade: The Reality Star Who Changed Britain" u kojem se nalazi i taj video, a cela Britanija šokirana je činjenicom da je spomenuti događaj snimljen i emitovan na televiziji, piše Daily Mail.

Inače zubna tehničara koja je slavu stekla već s 21 godinom, Džejd je kasnije otkrila kako nije znala da se trenutak, u kojem saznaje za svoju bolest, snima te da će ga videti cela Indija.

- Nisam imala pojma da snimaju razgovor. To jednostavno nije bilo u redu. Osećala sam se užasno usamljeno jer sam bila poslednja koja je saznala dijagnozu i samo sam htela da me neko zagrli - rekla je kasnije za Channel 4.

Društvene mreže preplavili su komentari zgroženih i šokiranih obožavatelja koji je ne mogu da veruju da su se producenti indijskog rijalitija odlučili na taj korak.

Inače, Džejd se odlučila na učestvovanje u indijskom Big Brotheru nakon što su je optužili da je imala rasističke komentare prema rijaliti kolegici, Indijki Šilpe Šeti. Ipak, kada je saznala da je bolesna, vratila se kući.

Kako joj je bolest otkrivena prekasno, rak se proširio na debelo crevo, jetru i reproduktivne organe, a nisu joj pomogli ni hemoterapije ni zračenja. Stoga je Džejd nastavila do smrti snimati rijalitije da finansijski osigura svoju dvojicu sinova, 15-godišnjeg Bobija i 14-godišnjeg Fredija.

Nakon što je preminula u snu 22. marta 2009., kada joj je bilo tek 27 godina, uz nju su bili majka i suprug Džek Tvid, a o njenim sinovima se nastavio brinuti otac Džef Brazier.

Kako je Džejd svoju priču nakon saznanja o bolesti nastavila javno da deli, ljudi su je cenili i pružali joj podršku. Takođe, njena teška priča podtaknula je Državni zavod za zdravstvo na reviziju nacionalnog programa o obaveznim ginekološkim pregledima.

Zanimljivo je istaknuti da Džejd nije bila omiljena za vreme učestvovanja u reality showu. Ogovarala je sustanare, često se opijala i skidala, a nakon što su je gledatelji svojim glasovima eliminisali iz showa, bila je proglašena "najomraženijom ženom u Britaniji".

O njenoj bolesti pisali su svi mediji, a otkako se slučaj proširio, medicinske statistike zabeležile su porast preventivnih ginekoloških pregleda. Tako je celi fenomen dobio i ime po njoj - efekat Džejd Gudi.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Index)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.