RODITELJI BEBU HRANILI SAMO VEGANSKOM ISHRANOM: Dete nije moglo da sedne, priča, da se igra! Sada su osuđeni
Dete koje je bilo neuhranjeno, Foto: 7news Sydney printscreen

JEZIVI SLUČAJ

RODITELJI BEBU HRANILI SAMO VEGANSKOM ISHRANOM: Dete nije moglo da sedne, priča, da se igra! Sada su osuđeni

Devojčica, koja sada ima tri godine, bila je toliko pothranjena da je izgledala kao tromesečna devojčica sa 19 meseci

Objavljeno:

Australijski par koji je svoju ćerku stavio na strogu vegansku dijetu zbog koje je dete bilo neuhranjeno izbegao je izdržavanje zatvorske kazne.

Bračni par u svojim 30-ima, koji se ne može imenovati, osuđen je na kaznu u trajanju od 18 meseci, koja će služiti u obliku komunalnog rada

Devojčica, koja sada ima tri godine, bila je toliko pothranjena da je izgledala kao tromesečna devojčica sa 19 meseci. Hranila se dijetom od ovsa, krompira, tosta i riže. Dete je pronađeno bez zuba kada je zbrinuto ranije prošle godine.

Na izricanju presude na Sudu u Sidneju u četvrtak, sudija Sarh Hadžet kritikovala je roditelje da su je stavili na "potpuno neadekvatnu" dijetu.

- Ovo dete je bilo teško pothranjeno, nedovoljno teško i preterano opterećeno za svoje godine - rekla je sutkinja. '

Devojčica je zbrinuta u martu 2018. godine, kada je njena majka pozvala hitne službe nakon što je doživela napad. Tada je otkriveno da je teško pothranjena. Pojavila se u bolnici sa plavim usnama, hladnim rukama i nogama, niskim šećerom u krvi i malo tonusa mišića.

Udomiteljka bebe, koja ju je primila nakon što su je oduzeli roditeljima, rekla je da je beba "iza druge dece".

- Nije mogla da sedne, nije mogla da progovori nijednu reč, nije se mogla hraniti, nije se mogla igrati sa igračkama ... nije se mogla prevrtati na sve strane - rekla je u maju.

Sutkinja Hadžet rekla je da roditelji deteta "u početku nisu bili u stanju da prihvate da je stanje njihove ćerke posledica pothranjenosti". Rekla je da bračni par - koji ima još dvoje dece koju su odgajali bez povreda - nisu "veoma mladi ili neobrazovani".

Ona je rekla da je majka tada patila od depresije, ali da je postala "sve više fiksirana" svojim verovanjima - uključujući i njihovu vegansku ishranu.

Sutkinja je kritikovala oca da nije učinio "ništa da bi rešio" stanje njegove ćerke.

- Odgovornost je svakog roditelja da osigura ishranu svojoj deci ... onu koja je uravnotežena i sadrži dovoljno osnovnih hranljivih materija za optimalan rast - citirao ju je ABC.

Roditelji su se prvi put pojavili na sudu u maju prošle godine, gde su se izjasnili krivim što nisu obezbedili dete i što su mu naneli ozbiljne povrede.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/BBC)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.