MAJKA JE ČULA OTKUCAJE SRCA PREMINULOG SINA: Ovaj snimak je RASPLAKAO internet, njena priča je POTRESNA (VIDEO)
Čula je srce svog sina..., Foto: Facebook printscreen

DIRLJIVO

MAJKA JE ČULA OTKUCAJE SRCA PREMINULOG SINA: Ovaj snimak je RASPLAKAO internet, njena priča je POTRESNA (VIDEO)

Kad joj je sin žalosno izgubio životnu bitku, Bruk je odlučila da daruje njegove organe i tako pomoći da se spasi nekoliko dečjih života

Objavljeno:

Bruk Iton je majka dvogodišnjeg Kazmira 'Keša' Lendersa koji je 2018. preminuo nakon što se utopio u bazenu i šest dana proveo na respiratoru.

Kad joj je sin žalosno izgubio životnu bitku, Bruk je odlučila da daruje njegove organe i tako pomoći da se spasi nekoliko dečjih života.

Jedna od te dece bila je Lola Bond, kojoj je samo par dana nakon rođenja dijagnostifikovana smrtonosna srčana mana, a koja sad živi zahvaljujući srcu malenog Keša.

Kešovo je srce tako nastavilo da živi kroz tu 18-mesečnu devojčicu koja je nedavno prošla transplantaciju srca, a Bruk je sada preko nje, po prvi put od Kešove prerane smrti, čula kako kuca srce njenog sina.

- Čim sam ušla u bolničku sobu u kojoj je Lola bila, preplavile su me emocije. Činilo mi se da mu srce kuca tako čisto, svaki je otkucaj bio jasan. A ona me oduševila - ispričala je Bruk, koja kaže i da se na neverovatan način povezala s devojčicom, bez obzira na tragične okolnosti koje su ih spojile.

Kaže i kako će s Lolom biti povezana do kraja života, a malena sada, tvrde lekari, ima šanse za skoro potpuno zdrav život, budući da je prošlo ono kritično vreme u kojem telo može da odbaci srce.

Devojčica će, kažu lekari, uzimati lekove protiv odbacivanja, ali to neće uticati na kvalitet njenog 'novog' života.

- Neverovatno mi je da sada postoji neko ko ju voli koliko i mi - rekla je Lolina baka Margaret, koja dodaje da Lola sigurno ne bi preživela da nije bilo tog 'dara s neba', srca malenog Keša.

Inače, njegovi su organi spasili živote još troje dece, a njegova je majka za Daily Mail rekla kako ju to ne čudi, jer je "njen dečak uvek voleo da daje".

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.