Na Fejsbuku mi je zahtev za prijateljstvo poslao OVAJ ČOVEK: Za par meseci mi je život PRETVORIO U PAKAO!
Patricija Mejster (64) iz Australije, ilustracija, Foto: Printscreen

HOROR!

Na Fejsbuku mi je zahtev za prijateljstvo poslao OVAJ ČOVEK: Za par meseci mi je život PRETVORIO U PAKAO!

Krenuli su da ćaskaju i posle izvesnog vremena stvar je, makar iz Patricijine perspektive, postajala sve ozbiljnija

Objavljeno:

Patricija Mejster (64) iz Australije jednog jutra ulogovala se na svoj Fejsbuk i zatekla zahtev za prijateljstvo od čoveka za koga je pomislila da je biznismen iz Italije.

Krenuli su da ćaskaju i posle izvesnog vremena stvar je, makar iz Patricijine perspektive, postajala sve ozbiljnija.

Nikad nisam imala profile na mrežama za upoznavanje, a Fejsbuk sam koristila samo u poslovne svrhe. I prihvatila sam tog čoveka, misleći da svakako neće naškoditi – kaže Patricija, dodajući da je u to vreme dugo bila bez partnera i osećala se usamljeno.

Ali, škodilo je i te kako, u šta će se i sama Patricija uskoro uveriti. Ona i “Italijan” po imenu Karlos su svakodnevno razgovarali čak i telefonom. A osam nedelja nakon njihovog poznanstva, gospodin ju je zamolio za malu pozajmicu od 800 dolara. Patricija mu ih je poslala bez problema.

Nije mi se to baš činilo pravo ali pomislila sam da nije tragičan gubitak izgubiti tu sumu novca. Nekako mi se činilo vrednim rizika – kaže Patricija. Ali Karlos se nije zaustavio tu – stalno se javljao sa novim finansijskim problemima i razlozima zašto mu kreditna kartica ne radi. I uskoro su se stotine dolara pretvorile u hiljade, uz njegova čvrsta obećanja da će joj sve vratiti. Dala je oko 100.000 dolara čoveku koga nikada nije videla, i nije videla problem u tome.

A onda je usledio telefonski poziv poslije kog je Patriciji sve bilo jasno. Naime, nepoznati glas saopštio joj je da je Karlos poginuo u nesreći.

Stomak i srce su mi potpuno potonuli. Tada sam znala da sam nasamarena – kaže Patricija. Kasnije će se ispostaviti da je njen “Italijan” majstor prevarant iz Nigerije koji je varao starije i usamljene žene poput nje zarad novca.

Ljudi za žene poput mene misle da smo glupe. Ali nisu bili u našoj koži, ne radi se tu o gluposti – i vrlo inteligentne i obrazovane žene nasedaju na ovakve stvari – kaže Patricija koja danas sa svima otvoreno govori o svom slučaju.

Znam da ja nikada više neću videti svoj novac, ali želim da učinim makar toliko da podignem svest drugih. Mnogo je usamljenih žena širom sveta, a još više prevaranata i sa internetom i prilika da se to dvoje spoji – poručuje na kraju nasamarena Patricija.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Blic.žena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.