IZGLEDA SAVRŠENO, KOJA JE NJENA TAJNA? Penelope KRUZ otkrila svoj RECEPT za FENOMENALAN izgled u PETOJ deceniji
Holivudska glumica - Penelope Kruz, Foto: printscreen/youtube

izgleda neverovatno

IZGLEDA SAVRŠENO, KOJA JE NJENA TAJNA? Penelope KRUZ otkrila svoj RECEPT za FENOMENALAN izgled u PETOJ deceniji

Svoje obroke “ispunjava” zelenim lisnatim povrćem, orašastim plodovima, semenkama, proteinima, graškom

Objavljeno: 18:37h

Slavna španska glumica obožava kuhinju svoje rodne zemlje, pridržava se mediteranske ishrane i vegetarijanka je. Uz to vitku figuru održava treninzima u kojima spaja tri različite vrste vežbi sa jogom.

Atraktivna holivudska glumica Penelope Kruz ima 45 godina, a izgleda mlađe nego ikad - tajna njenog vanvremenskog izgleda su mediteranska ishrana, ples, joga i trčanje. Slavna Špankinja jede puno voća i povrća.

- Izbegavam mlečne proizvode i šećer. Pijem puno vode, pijem jako malo alkohola i prestala sam pušiti - kaže.

@lancomeofficial @tatlermagazine @donatella_versace @luigiandiango

A post shared by Penélope Cruz (@penelopecruzoficial) on

Svoje obroke “ispunjava” zelenim lisnatim povrćem, orašastim plodovima, semenkama, proteinima, graškom...

- Dajte mi komad hleba, nekoliko kapi maslinovog ulja i soli, i ja sam srećna - izjavila je glumica koja ovo jelo naziva omiljenim obrokom. Ipak ne jede ga stalno jer je kalorično.

Ona se ne boji ugljenihhidrata jer je svesna da nam oni, iako vode do debljanja, daju energiju. U njenom svakodnevnom režimu prehrane hleb, tjestenina, riža i maslinovo ulje su neophodni prehrambeni proizvodi. Ipak, važno je ne preterivati pa ih glumica “drži” na minimumu ili ih zamieni s smeđim pirinčem, koji je bogat vitaminim.

Penelopa obožava špansku hranu, a mediteranska ishrana zasniva se na tradicionalnoj italijanskoj, grčkoj i španskoj kuhinji. Ona uključuje zdrave masti, poput maslinovog ulja i avokada, proteina, voća, povrća, graška, orašastih plodova i semenki. Kao svoju tajnu ističe izbegavanje brze hrane - u prošlosti je obožavala burgere, testeninu i pizzu, ali je brzu hranu zamenila kuvanim, zdravim obrocima.

Mediteranska ishrana uključuje ribu i jaja, ali je Penelopa postala vegetarijanka 2000. godine, nakon uloge u filmu 'Svi lepi konji'.

U svoj uski raspored glumica je uspela ugurati pet obroka dnevno. Tvrdi da je za njenu vitku liniju zaslužan i san. Naime, glumica svaki dan spava po 12 sati. Njeno tajno oružje, kad je u pitanju seksi figura, je ples. Počela je plesati još s devet godina, trenirala je balet, a tvrdi kako je ples i danas njena strast te da će se uvek “okrenuti” njemu kad je u pitanju vežbanje.

Svaki trening Penelopa izmjenjuje tri vrste vežbi te trenira između 45 i 60 minuta dnevno. Prva vrsta je podizanje tegova i korišćenje sprava kako bi zategla i ojačala svoje telo te ubrzala metabolizam. Zatim aerobik i kardio vežbe koje sagorevaju masti - glumica brzo hoda i trči na traci. Zadnje je istezanje i vežbe fleksibilnosti koje izvodi po 15 minuta pre i posle svakog treninga.

Njen trening izgleda ovako - glumica se prvo zagreje pre treninga. Za zagreavanje radi sklekove, vežbe za tricepse, skače, radi čučnjeve s vlastitom težinom i vozi bicikl.

Zatim sledi set kružnog treninga za telesnu snagu. Izvodi po 20 ponavljanja trbušnjaka ili podizanja nogu, zatim čučnjeva, vežbe s ekstenzijama za leđa, sprintanje po dužini dvorane (10 ponavljanja), bočne skokove, vežbu “mountain climbers”, zatim prelazi na jumping jackove, iskorak (10 ponavljanja).

Nakon toga sledi kružni trening visokog intenziteta. Penelopa ponovno radi sklekove, zatim rameni potisak, zagreva se ispočetka, sprint visokog intenziteta, zatim opet sprint, čučnjevi sa skokom i posljednji sprint. Na kraju treninga se istegne.

Velika je obožavateljka Bikram joge koja se temelji na klasičnim vežbama koje je osmislio Bikram Choudhury. Treninzi, koji su prvi put postali popularni 70-ih godina, traju ukupno 90 minuta, a sastoje se od 26 različitih poza i dve vežbe disanja. Posebna karakteristika te joge je sobna temperatura - prostorija za treninge mora biti zagrejana na 38 stepeni.

- Bikram joga je u potpunosti preobrazila moje telo. Tokom celog časa ‘kapljete od znoja’. Uz to, od nje dobijam i puno energije. Pre sam bila bezvoljna, a otkad je praktikujem imam energije na bacanje - tvrdi Penelopa.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.