LIZNUO JU JE PAS, POSLE DEVET DANA OSTALA JE BEZ RUKU I NOGU: Paklena sudbina žene
Marie Trainer sa suprugom, Foto: Printscreen/GOFUNDME / Matthew Trainer

strašno

LIZNUO JU JE PAS, POSLE DEVET DANA OSTALA JE BEZ RUKU I NOGU: Paklena sudbina žene

Amerikankina porodica tražila je drugo mišljenje

Objavljeno:

Nekoliko dana nakon što se vratila s letovanja u Punta Cani u Dominikanskoj Republici, Amerikanku Marie Trainer iz okruga County u saveznoj državi Ohio zabolela su leđa, a osetila je i mučninu. Nedugo zatim dobila je i visoku temperaturu, što ju je nagnalo da u ranim satima 11. maja potraži pomoć u obližnjoj bolnici.

Kada se Trainer devet dana posle probudila u bolničkom krevetu, noge i šake su joj bile amputirane.

Lekarima je, naime, trebalo čak sedam dana da otkriju da je Trainer dobila ozbiljnu infekciju. Međutim, nije bila reč o nekoj "tropskoj" koju je možda dobila na letovanju.

Dobila ju je od poljubaca svog mladog nemačkog ovčara Taylora. Trainer je retku infekciju dobila od bakterije Capnocytophaga canimorsus, koju joj je verovatno preneo Taylor kada joj je polizao otvorenu ranu, piše CNN.

Dr. Margaret Kobe, direktorka odela za zarazne bolesti u bolnici Aultman u Cantonu u Ohiju, lečila je Trainer i rekla da je u jedinicu intenzivne nege primljena u bunilu. Ubrzo nakon toga izgubila je svest. Njena je koža počela da menjati boju u ljubičasto-crvenu. Zatim je obolela od gangrene. Dobila je i krvni ugrušak.

- Njeno oboljenje bilo je teško prepoznati. Mi smo detektivi na neki način. Prošli smo kroz sve te dijagnoze sve dok nismo uspeli da suzimo mogućnost - rekla je Kobe. Infekcija se proširila na Trainerine nos, uši, noge i lice.

- Nije izgubila delove lica, ali smo morali da operišemo njene udove - dodala je Kobe.

Amerikankina porodica tražila je drugo mišljenje. Nadali su se da će uspeti da spasu njene šake i noge. No, lekari su im rekli da je šteta već učinjena. Nalazi su pokazali da se inficirala bakterijom Capnocytophaga canimorsus.

- Teško smo to prihvatili. Pre nekoliko dana na odmoru bila je u redu, a sada joj je sve gore i gore pa joj šake i noge nisu žive. Mislim, to se ne događa, 2019. je - rekla je Gina Premier, Trainerina pokćerka i medicinska sestra u bolnici Aultman.

Trainer je do sada operisana osam puta, a lekari trenutno rade na prilagođavanju njenih proteza.

- Ovo je izvan svega viđenog, jedan od najgorih slučajeva koji smo videli u smislu infekcija. Bila je blizu smrti - rekla je Kobe.

Trainer kaže da zna da je njen nemački ovčar polizao delimično inficiranu ogrebotinu.

Prema podacima američkih Centara za sprečavanje bolesti i prevenciju (CDC), kada se bakterija Capnocytophaga canimorsus proširi na čoveka, to se događa preko ugriza, ogrebotina i drugih bliskih kontakata s psima i mačkama. Većina ljudi koji kontaktiraju sa psima i mačkama ne oboli. Iz CDC-a su rekli da veći rizik preti osobama slabijeg imuniteta, kao što su oboleli od raka i oni bez slezene.

Marie i njezin muž Matthew Trainer kažu da ne planiraju da se razdvoje od svoja dva psa, koji su je čak dva puta posetili u bolnici.

- Doveli su ih u bolnicu kako bih mogla da ih vidim i odmah mi je bilo lakše -rekla je Marie Trainer.

Poznanici i bliske osobe pokrenuli su i humanitarnu kampanju kako bi skupio novac za Amerikankino lečenje.

Oboleli simptome počinju pokazivati uglavnom nakon tri do pet dana, a moguće je i da se simptomi manifestuju ranije. Iz CDC-a kažu da neki pacijenti u retkim slučajevima mogu razviti sepsu. Statistike CDC-a pokazuju da 30 odsto obolelih koji razviju ozbiljniju infekciju u konačnici umre. Bakterija Capnocytophaga canimorsus pronađena je u 74 odsto pasa. Životinje se može testirati na nju, ali ti su rezultati promjenjivi.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Jutarnje Vijesti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.