MISTERIJA UBIJENOG PARA BLIZU REŠAVANJA: Njihove UBICE su u BEKSTVU - a kada vidite ko su, frapiraćete se! (FOTO)
Mladi par je ubijen, Foto: NEW SOUTH WALES POLICE

DVOSTRUKO UBISTVO U KANADI

MISTERIJA UBIJENOG PARA BLIZU REŠAVANJA: Njihove UBICE su u BEKSTVU - a kada vidite ko su, frapiraćete se! (FOTO)

Par je pronađen mrtav na autoputu Aljaske 20 km južno od Hot Springsa Liarda - popularnog turističkog mesta

Objavljeno: 10:15h

Dva kanadska tinejdžera za koje se smatra da su u bekstvu sada su glavni osumnjičeni za dvostruko ubistvo mladog para.

Spaljeni kamp-kombi koji je pripadao prijateljima - Kamu Mejleodu (19) i Brajeru Šmegelskom (18) - otkriven je u petak duž autoputa u Severnoj Britanskoj Kolumbiji.

Nekoliko dana ranije, dvoje turista su pronađeni ubijeni 500 km dalje. Policija kaže da su Mekleod i Šmegelski nakon toga uočeni kako se voze iz pokrajine i sada su osumnjičeni.

Policija ih je ranije opisala kao nestale, što implicira da su i oni žrtve ubice. Treće neidentifikovano telo pronađeno je u blizini spaljenog kombija mladića.

U saopštenju objavljenom u utorak, Kraljevska kanadska policija (RCMP) je napisala:

- S obzirom na ove najnovije događaje, Kam i Brier se više ne smatraju nestalima. Ono se sada tretiraju kao osumnjičeni za dvostruko ubistvo Lukasa Fovlera i Čajne Diz.

Australijanac Lukas Fovler (23) i amerikanka Čajna Diz (24) su bili na dvonedeljnom putovanju preko Kanade, gde je Lukas Fovler radio.

Par je pronađen mrtav na autoputu Aljaske 20 km južno od Hot Springsa Liarda - popularnog turističkog mesta. Policija veruje da su ubijeni u noći 14. jula. Njihov plavi Chevrolet minivan iz 1986. godine pronađen je u blizini njihovih tela, a očevici su rekli medijima da su ranije videli par sa strane puta kada se njihov kombi pokvario.

Mekleod i Šmegelski su prošle sedmice bili na putu za teritoriju Jukona i od tada nisu bili u kontaktu sa svojim porodicama. Policija je saopštila da je uočena vožnja sive Toyote Raw 4 kroz severni Saskatčevan.

Osumnjičeni za ubistvo
Osumnjičeni za ubistvo foto: RCMP

Policija kaže da osumnjičeni ne znaju svoje odredište i upozorili su javnost da su "smatrani opasnima" i da im se ne treba približavati.

Još jedno telo je pronađeno spaljeno nedaleko od kamiona Mekleoda i Šmegelskog. Nije identifikovano, ali policija veruje da je bio muškarac u svojim 50-tim ili 60-im godinama.

- U ovom trenutku nije jasno kako bi ovaj preminuli muškarac mogao biti povezan sa spaljivanjem vozila ili dvojicom nestalih muškaraca - navodi se u saopštenju policije.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/BBC)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.