BEBA LEŽI OKRUŽENA SMEĆEM I ŠPRICEVIMA: Njena majka je bila HERIONSKA ZAVISNICA, a ovo je bila njena SUDBINA (FOTO)
Šokantan fotografija, Foto: Reddit

ŠOKANTNA FOTOGRAFIJA

BEBA LEŽI OKRUŽENA SMEĆEM I ŠPRICEVIMA: Njena majka je bila HERIONSKA ZAVISNICA, a ovo je bila njena SUDBINA (FOTO)

Devojka je objasnila da je fotografije snimio njen tada 16-godišnji brat, koji je svesno zabeležio pravo stanje i uslove u tadašnjem domu

Objavljeno:

Tinejdžerka (17) iz Ajdaha objavila je ove nedelje šokantni 'porodični album' na Reditu pa je opisala detalje iz perioda odrastanja uz majku zavisnicu i četvoro braće i sestara.

- Ovo sam ja s 18 meseci - napisala je uz fotografiju bebe koja leži u sobi punoj razbacanih stvari, u kojoj se na prozorskoj dasci, ako se pobliže pogleda, može videti i narkomanski pribor.

- Da, to su igle na prozorskoj dasci i da, tako je izgledala cela kuća - napisala je odmah.

Na drugoj i trećoj slici su njene sestre, koje su tada imale dvi ili tri godine, koje hodaju i igraju se među hrpom odeće i smeća i penju se na prljavi krevet, a treća fotografija pokazuje porodičnu kuhinju; sa regalima punim lekova i sa smećem po podu.

Devojka je objasnila da je fotografije snimio njen tada 16-godišnji brat, koji je svesno zabeležio pravo stanje i uslove u tadašnjem domu. Fotografije je onda pokazao učiteljici koja je nazvala Službu za zaštitu dece, pa su deca odvedena od majke.

1 / 5 Foto: Reddit

Tada su sva deca premeštena u udomiteljske porodice, a ova je devojčica usvojena kad je napunila devet godina.

Ovaj je post šokirao sve na Redditu, a komentarisalo ga je više od dve i po hiljada ljudi. Priču je prenio i bratanski Daily Mail.

Neko je komentarisao fotografiju na kojoj je devojčica kao beba, i rekao joj da 'ne izgleda kao da joj je 18 mEseci, već kao da je dosta mlađa'. Objasnila je kako ne može biti sigurna koliko je tačno bila stara kad je slika nastala, jer su i ona i njena braća i sestre bili 'prilično pothranjeni i nerazvijeni', delom zato što je mama kroz sve trudnoće pušila, drogirala se i pila, a delom jer je porodica tada preživljavala i hranila se zahvaljujući bonovima za hranu.

Složila se da je na fotki verovatno mlađa i da ima oko godinu dana ili manje, a onda je podelila još fotografija koje su joj ostale kao uspomena na detinjstvo.

Na njima se vidi stan pretrpan stvarima, lekovima i smećem, narkomanski pribor u uglovima, prljavi kreveti, nož na podu kupatila, razbijeno staklo u hrpi igrački i slično.

Na pitanje kako se nosi sa prošlosti, devojka odgovara da bira pozitivno gledati na život i dodaje:

- Čudno, znam, ali ja zapravo volim ove fotografije! Kad vidim gde sam bila podsete me na to koliko sam daleko došla i što sve mogu postići!

A mnoge je zatekla njena izjava kako je 'oprostila majci, iako joj je trebalo vremena'.

- Na žalost, i mama i tata su pokojni. Otac nije bio zavisnik, a majka se s zavisnošću borila do zadnjeg dana - piše.

- Moja majka nije bila ono od čega je bolovala, ona je bila puno više ali trebalo mi je vremena da to shvatim, napisala je, i ispričala da su joj od usvajanja stvari krenule na bolje.

Ipak, priznaje kako danas svejedno pati od oblika PTSP-a i od anksioznosti.

- Završavam školu za spasioca, imam super dečka i plaćen fakultet - pohvalila se, a kaže da će, kad poželi djcu usvojiti starije nezbrinuto dete radije nego da ima svoje.

Iako nije otkrila šta se dogodilo sa svom braćom i sestrama, napisala je da je brat koji je snimio ove slike srećno oženjen, i da on i žena očekuju četvrto dete. Jedna je sestra, koja joj je bila više kao mama, diplomirala psihologiju i nauku o razvoju deteta, a radi u centru za autizam.

Krajem jula je objavljen Svetski izveštajo drogama za 2019., a posebno se upozorava SAD- zbog velikog porasta zavisnika o opijatima. Iz Kancelarije Ujedinjenih naroda za droge i kriminal kažu da je stanje 'preraslo u epidemiju', što je potvrdila i autor kaistraživanja.

Isto tako, objavljeno je i da su se u zadnjih deset godina zapljene droge povećale za čak 70 posto u celom svetu, a većina ih se događa u SAD-u i Kolumbiji.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.