PRONAĐENA UNAKAŽENA TELA MOMKA I DEVOJKE: Upoznali su se u Hrvatskoj, a njihova smrt je misterija za policiju!
Ubijeni par je pronađen na autoputu, Foto: Printscreen/facebook

UBiSTVO U KANADI

PRONAĐENA UNAKAŽENA TELA MOMKA I DEVOJKE: Upoznali su se u Hrvatskoj, a njihova smrt je misterija za policiju!

Njihove povrede bile su toliko strašne da je policija porodicu obavestila da pogreb s otvorenim kovčegom neće biti moguć

Objavljeno: 19:33h

Kanadski istražitelji zatražili su pomoć javnosti u pronalasku bilo kakve informacije koja bi rasvetlila smrt mladoga para koji je putovao kroz Britansku Kolumbiju, pokrajinu poznatu po atraktivnim planinskim masivima smeštenu na zapadu Kanade.

Noele Diz (24) iz Severne Karoline i nen dečko Lukas Robertson (23) iz Australije pronađeni su mrtvi u ponedeljak ujutro uz autoput 97, u blizini njihovog Ševrolet kombija iz 1986. godine. Još nije jasno je li par bio nečija meta ili su žrtve slučajnog čina nasilja, javila je policija.

- U ranoj fazi istrage utvrđeno je da su okolnosti njihove smrti sumnjive, te je pozvana u pomoć policija iz drugih okruga, rečeno je iz policije.

Lukas i Noele su identifikovani u četvrtak, tri dana nakon što su pronađena njihova tela. Prema pisanju australijskih medija, koji prenose izjavu brata Amerikanke, njihove povrede bile su toliko strašne da je policija i porodicu obavestila da pogreb s otvorenim kovčegom neće biti moguć.

Policija traži pomoć putnika koji su se kretali tom autoputem između nedelje i ponedeljka, a posebno ih zanimaju vozači koji imaju kameru za snimanje vožnje.

Majka ubijene devojke, izjavila je za lokalnu TV postaju da je njena ćerka s dečkom planirala da poseti nacionalne parkove u Kanadi, a put su trebali da završe na Aljasci, u SAD-u. Pre nego što su ubijeni, njihov se kombi pokvario, dodala je.

- Bila je sretna, bila je jako sretna i to mi pruža utehu, rekla je majka ubijene devojke pozivajući se na njihov zadnji razgovor.

Porodica Lukasa Faulera je preko australijske policije uputila poruku.

- Uništila nas je ova vest. Strašno je izgubiti nekoga ko je živio život punim plućima. Bio je mlad i pun energije, uživao u životu. Okrutna je činjenica da je i njegova prekrasna devojka izgubila život u ovom nasilnom događaju, poručili su.

Diz i Luks su se upoznali u Hrvatskoj 2017. u jednom hostelu i otada putuju svetom zajedno, rekao je brat ubijene devojke za Šarlote Observer.

- Bili su jako zaljubljeni. Upoznali su se na putovanju i nastavili su zajedno da putuju, voleli su to.

Mladi Australijanac nedavno je počeo da radi na jednoj farmi u Britanskoj Kolumbiji, a Diz je planirala tamo da provede nekoliko nedelja.

Kanadska policija tvrdi da ovaj slučaj dvostrukog ubistva nije povezan s nijednim drugim slučajem niti da postoji povećani rizik za sigurnost građana.

(Espreso.co.rs/.jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.