Zombi apokalipsa se bliži! Preživećete jedino uz pomoć ovih spravica!  (FOTO) (VIDEO)

MOGU DA SLUŽE I ZA KAMPOVANJE

Zombi apokalipsa se bliži! Preživećete jedino uz pomoć ovih spravica! (FOTO) (VIDEO)

Ove "old skul" zamke za preživljavanje mogu da posluže za lov i preživljavanje u prirodi, kao u različitim apokaliptičnim vanrednim situacijama
Objavljeno: 04.04.2016. 11:30h
U slučaju neke žešće kataklizme, zombi apokalipse ili omanjeg armagedona, potrebno je znati kako preživeti posle, tj. pošto ste glavni udar već preživeli. Pretpostavimo da je na preostalom parčetu spržene zemlje ostalo i ponešto nesprženo, pa ćemo se pozabaviti time šta sve može da se sklepa od preostalog "štapa i kanapa".

Uradi sam: Kako da napravite luk i strelu? (VIDEO)

Ove "old skul" zamke za preživljavanje mogu da posluže kako u tipičnim vanrednim situacijama (kao da postapokalipsa nije, sama po sebi, već dovoljno vanredna), tako i za lov tj. obezbeđivanje toplog obroka u datim uslovima ali za odbranu od ostalih predatora.

1. Zamka na napinjanje

survivallife.com


Poznata je i kao zamka sa oprugom, a efikasna je kako protva zveri i humanoida, tako i protiv zombija i ostalih mutanata. Bitno je samo odabrati pravu vrstu drveta, dovoljno tvrdog da zadrži plen koji se na nju nabije zadrži da ne pobegne.2. Bodljikavo koplje

survivallife.com


Ova gadna bodljikava spravica, u osnovi, služi za ribolov, ali je prilično upotrebljiva i za hvatanje drugih spodoba i kreatura. Pravi se relativno jednostavno, ali ipak treba biti oprezan sa tolikim bodljama.

3. Zamka sa lukom

survivallife.com


Smatra se jednom od najsmrtonosnijih zamki ikada napravljenih. Funkcioniše po principu luka i strele. Kada plen, neka živuljka tj. buduća klopa ili, ne daj bože, neka karakondžula, zapne za strunu, razapetu tik do zemlje, strela se ispaljuje i roštilj već polako može da se podloži.4. Zamka davilica

outdoorlife.com


Ona je jednostavna, a njena upotreba je brza. Potrebno je samo dobro naciljati i jako zavitlati. Samo treba biti oprezan da zombi ne zaskoči iz mrtvog ugla.

outdoorlife.com


5. Apačka zamka

survivallife.com


Ovde je potrebno iskopati rupu dovoljno duboku da u nju može da upadne neka veća divljač, kao što su kojot, jelen ili čupakabra. U nju se postave dva sloja oštrih drvenih klinova, koji se čvrsto pobodu u zemlju po zidovima rupe. Od konopca se napravi omča, koja se postavi na zemlju po obodu rupe. Na kraju se cela zamka zakamuflira travom i lišćem.Naravno, osim u periodu armagedona, zombi apokalipse i najezde čupakabri, zduhača i bauka ove zamke se upotrebljive i na planinarenju, kampovanju ili nekoj drugoj aktivnosti u prirodi.

(Espreso.rs / Elite Readers)

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media