SINA ISPISAO IZ ŠKOLE ZBOG IGRICE, KUPIO MU I AUTO: Kada čujete koliko dečak zarađuje, sve će vam biti jasno!
Sina podržava u karijeri gejmera, Foto: Youtube printscreen

poremećeno

SINA ISPISAO IZ ŠKOLE ZBOG IGRICE, KUPIO MU I AUTO: Kada čujete koliko dečak zarađuje, sve će vam biti jasno!

Otac je priznao da u svom sinu prepoznaje i sebe i da je to jedan od razloga zašto želi da njegovo dete uspe

Objavljeno:

Džordan Hercog (16) iz Sanburija u Masačusetsu deset sati dnevno provodi igrajući Fortnite u nadi da će postati najbolji na svetu.

Ovaj mladi gejmer pod nadimkom Crimz, sa svojim saigračem je ušao u finale Fortnite svetskog prvenstva na kojem će se ovog leta u Njujorku boriti za prvo mesto koje donosi pet i po miliona dolara.

Njegova priča podigla je veliku prašinu nakon što je objavljena u Boston Globe-u. Naime, Džordanov otac Dejv, koji takođe radi u industriji videoigara, ispisao je sina iz škole kako bi mogao da se posveti Fortnite-u. Tako Džordan pohađa samo onlajn časove u pauzama između igranja.

Otac je uložio i više od 15.000 evra u opremu kako bi Džordan igrao u najboljim mogućim uslovima, a iako nema vozačku dozvolu, već neko vreme ga u garaži čeka Maserati s njegovim nadimkom na tablicama koji mu je otac kupio iz zasad nepoznatog razloga. Dejv je otkazao letovanje i ostale planirane odmore kako ne bi ometali Džordanovo vežbanje.

Otac je priznao da u svom sinu prepoznaje i sebe i da je to jedan od razloga zašto želi da njegovo dete uspe. Ipak, kako se radi o maloletnom detetu, neki su zabrinuti da je sve otišlo predaleko i da Džordan nema priliku da uživa u detinjstvu i pravilno da se razvija kroz najdelikatnije razdoblje života.

Iako u intervjuu navode da je Džordan prošle godine zaradio 85.000 dolara, prema podacima stranice Esports Earnings, vidljiva je tek zarada od nešto više od 10.000 dolara, i to ove godine. Samim plasmanom na Fortnite svetsko prvenstvo osigurao je i nekoliko puta više, ali i priliku da se bori za jedan od najvećih nagradnih fondova u istoriji esporta.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.