PLATILI SU OGROMNU SUMU ZA PUTOVANJE, A TAMO DOŽIVELI PRAVU GOLGOTU: To im je bio najgori odmor u životu!
Platili luksuzno krstarenje, pa zažalili, Foto: Printscreen/facebook

odmor iz pakla

PLATILI SU OGROMNU SUMU ZA PUTOVANJE, A TAMO DOŽIVELI PRAVU GOLGOTU: To im je bio najgori odmor u životu!

Putovanje je od početka krenulo naopako...

Objavljeno:

Britanski par zašalio je što su svoje letovanje, koje su platili najskuplje u životu, ikada uplatili.

Naime, Kris Krok (70) i Sara Krok (63) optužili su Regent Seven Seas Cruises nakon što je KRIS izbačen s broda jer je neko ukrao njegov pasoš tokom putovanja.

Kako bi otišli na odmor iz snova, bračni par odvojio je 10,000 funti o za all inclusive putovanje u travnju na kruzeru u trajanju od 12 dana od Barselone to Venecije. No, dogodila mu se nesreća jer je neko ukrao njegove dokumente.

Putovanje je od početka krenulo naopako. Zbog vremenskih neprilika, putnicima su rekli da neće biti u mogućnosti uploviti u sve luke po rasporedu, poput Monte Karla, i Kris se rekao da je osećao da je to bio princip: "Uzmi ili ostavi".

No, prava noćna mora za spomenuti par započela je kada su stigli u Rim, piše Metro. Stigli su u 16h umesto ranije, ujutro u 7h i to zbog toga jer je jedan od putnika doživio srčani udar na brodu tokom plovidbe. Zbog kasnog dolaska u Rim, tu su ostali još jedan dan van rasporeda plovidbe.

Drugi dan, nakon što su otišli u razgledavanje hop on hop off autobusom, otišli su na ručak u jednu uličicu dalje od centra koji je bio preplavljen ljudima. Pasoš je nosio sa sobom u unutrašnjoj strani jakne koju je stavio i nosio u rancu. Ranac je stavio pod stolicu, a nakon što je njegova supruga otišla u toalet te se vratila, zatim je otišao i on. Kada se vratio video je da ranca nema, iako ga niko nije ostavljao bez nadzora. Par je otišao u policiju prijaviti krađu, a zatim su požurili natrag na kruzer kako ne bi otplovio bez njih.

Kada su došli na kruzer, Kris je odmah prijavio na recepciji da mu je ukran dokument, no osoblje ga je zatim zatražilo drugi dokument kojim može da potvrdi njegov identitet, a kako ga nije imao sa sobom, već samo kopiju pasoša, poručili su mu da odmah mora napustiti brod u skladu s međunarodnim, imigracijskim i pomorskim pravom.

Ogorčen, rekao je da verovatno ovo nije prvi slučaj da je nekome od putnika ukran dokument te da moraju imati neko rešenje jer još nisu prošli ni pola uplaćenog putovanja.

No, pojasnili su mu na brodu da niko ne može putovati bez valjanog dokumenta stoga je ispraćen do kabine da se spakuje i napusti kruzer.

Par je morao da ostane još pet dana u Rimu dok Krisu nisu izdali privremeni pasoš u ambasadi, što je ovom paru, uz kupovinu karte za povratak kući iz Rima, uzrokovalo dodatne troškove taksi prevoza i hotela.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Večernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.