TRAGIČAN KRAJ POTRAGE ZA KINESKOM DEVOJČICOM: Pre smrti, otmičari su napisali šta nameravaju da joj urade!
Mala Žang se udavila, Foto: Ningbo Xiangshan police

tragedija

TRAGIČAN KRAJ POTRAGE ZA KINESKOM DEVOJČICOM: Pre smrti, otmičari su napisali šta nameravaju da joj urade!

Beživotno telo devojčice pronađeno je u nedelju u Istočno kineskom moru. Mrtvi su i njeni otmičari.

Objavljeno:

Misteriozna otmica 9-godišnje Kineskinje zgrozila je celu zemlju, a završila je tragično.

Beživotno telo devojčice pronađeno je u nedelju u Istočno kineskom moru. Mrtvi su i njeni otmičari.

U saopštenju koje je policija provincije Žejiang objavila u nedelju, telo pronađeno u moru zaista je pripadalo nestaloj 9-godišnjakinji Žang Ziksin. Na telu nisu pronađeni tragovi nasilja i njena je smrt okvalifikovana nesrećom s obzirom da je devojčica preminula od utapanja, prenosi CNN.

No, i dalje ostaje pitanje ko je oteo devojčicu i kako se ona na kraju našla u moru u kojem se utopila.

Milioni ljudi širomKine svakog su dana pratili potragu za 9-godišnjakinjom, a mnogi su se i sami pridružili potrazi. Posljdnji trag pronađen za vreme istrage bila je njena lična karta koja je nađena blizu obale u sredu.

Pre toga, devojčica je viđena u društvu sredovečnog para nedaleko od područja na kojem ju je tražila policija koja je kasnije utvrdila da je par bio u najmu sobe u vlasništvu roditelja devojčice. To se dogodilo 7. jula, a par su dva sata kasnije uhvatile nadzorne kamere i tada više nisu bili u društvu devojčice.

Te noći, objasnila je policija, par se utopio u obližnjem jezeru.

Policija je otkrila da se radi o 43-godišnjaku i 45-godišnjakinji koji su godinama putovali Kinom iznuđujući novac od porodica i prijatelja, a onda su ostali bez novca. Mesecima su se rešavali ličnih stvari, a na društvenim su mrežama spominjali samoubistvo koje su planirali počiniti u društvu devojčice koja bi simbolizovala njihovo kumče.

Otac devojčice za medije je tokom potrage objasnio da je par prevario njegove roditelje i da im uzeo devojčicu bez da su oni išta posumnjali. Prvih nekoliko dana mogao je komunicirati s devojčicom, no onda se komunikacija prekinula.

U isto vreme, kineske su vlasti prikupile veliki broj snimaka s nadzornih kamera na kojima se vidi da je devojčica opuštena i da se smeje. Par s kojim je bila nije joj bio potpuno nepoznat s obzirom da su boravili u sobama u vlasništvu njenih roditelja.

Nakon što je komunikacija prestala 7. jula, otac je nestanak devojčice napokon prijavio policiji. Situacija se dodatno zakomplikovala kada je par pronađen mrtav, a devojčici se izgubio svaki trag.

Milioni Kineza bili su fiksiran na celi slučaj, a to je pokrenulo i brojne teorije zavere poput onih da je par bio član nekog kulta. No, policija je istaknula da to nije bio slučaj te da par u vreme smrti nije bio pod uticajem alkohola ili droga.

Istraga tragičnog slučaja traje i dalje kako bi se utvrdili tačni motivi para koji je oteo devojčicu, ali i kako je zapravo umrla devojčica nakon što je, čini se, po smrti para bila prepuštena samoj sebi.

bonus video:

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.