MLADU MAJKU (25) UBIO NAPITAK ZA KOJI SVI MISLE DA JE ZDRAV: Bila je opsednuta FITNESOM i to joj je došlo glave...
Megan Heford, Foto: Instagram printscreen

Jeziva smrt

MLADU MAJKU (25) UBIO NAPITAK ZA KOJI SVI MISLE DA JE ZDRAV: Bila je opsednuta FITNESOM i to joj je došlo glave...

Činilo se da Megan ima savršen život...

Objavljeno:

Megan Heford, majka dvoje dece umrla je u 25. godini iako je bila u formi i pazila na ishranu.

Megan je redovno pila i proteinske napitke, no niko nije znao da oni za nju mogu biti smrtonosni.

Naime, Megan je bolovala od poremećaja ciklusa ureje, što znači da je dijeta s proteinima uzrokovala nakupljanje amonijaka u krvi i akumulaciju tečnosti u mozgu, što je na kraju dovelo do oštećenja mozga. Njena majka Mišel dobila je poziv od lekara da je Megan pronađena u nesjesnom stanju u svom domu. Dva dana kasnije dobila je vest da je njena ćerka umrla, piše Mirror. Kazala je kako se opsednutost njene ćerke fitnesom pokazala smrtonosnom, te se nada kako će Meganina smrt poslužiti kao upozorenje drugima. - Bila sam ponosna što je moja Megan dane provodila u teretani i vodila računa o svom zdravlju. Sa samo 18 godina Megan je ostala trudna. Pružila sam joj podršku. Ubrzo se udala za svog partnera Majkla. Kada se rodila Aleksa, Megan se ubrzo vratila u teretanu - ispričala je Mišel.

Just checking out my own butt ??

A post shared by • MEEGAN HEFFORD • (@meeganheff) on

Dodala je da je bila srećna što se polako vraćala svojim treninzima i bila iznenađena koliku težinu njena ćerka može podići. Činilo joj se da Megan ima savršen život. Dve godine posle rodila je sina Liama. I tada se kako tvrdi Mišel sve promenilo. - Megan je pretrpila postporođajnu depresiju. Dobila je lekove no zbog njih se udebljala. Budući da je mrzila biti debela počela je da vežba. Nekoliko meseci posle njena ljubav prema fitnesu prerasla je u opsesiju. Kada joj ne bih mogla pričuvati decu Megan bi se uspaničila, trenirala je svaki dan dva sata - kazala je Mišel. Da bi uspela u potpunosti da transformiše svoje telo počela se baviti bodybuildingom, a njena dijeta bila je sve ograničenija. Jela je samo piletinu, crveno meso, belance i ponekad povrće na pari. Uz sve to uvek je pila i proteinski šejk. Slatko je izbegavala. - Jednog jutra primetila sam da joj se ruke tresu. Rekla sam joj da previše trenira, no ona je bila odlučna. Sledećih dana osećala se iscrpljeno. Predložila sam joj da preskoči nekoliko dana teretanu. Odvela sam decu na kampiranje kako bi se Megan mogla odmoriti. Na putu do kampa dobila sam poziv od lekara koji mi je rekao da je Megan pronađena u nesvesnom stanju - kazala je njena majka.

Dva dana posle Megan je umrla. Naime, Megan je patila od poremećaja ciklusa ureje, zbog kojeg je proteinska dijeta uzrokovala nakupljanje amonijaka u krvi. - Telo nije moglo ukloniti štetne tvari koji su pronađeni u proteinskim šejkovima koje je svakodnevno konzumirala. Amonijak joj je došao do mozga i uzrokovao nepovratno oštećenje. Mnogo proteinskih napitaka i opasna dijeta ubili su Megan - kazala je Mišel.. Megan je umrla u dobi od 25 godina, a njeni organi su donirani. Njena tragična smrt spasila je četiri života. - Od njene smrti prošlo je dve godine, jedina uteha je što su njeni organi spasili druge živote. No njena smrt se nije smela dogoditi. Mislim da bi trebali postojati stroži propisi o prodaji proteina u prahu i dodatke ishrani. Samo certificirani nutricionisti bi trebali nuditi savete o dijetama, treneri nikako - kazala je Mišel čiji je cilj da podstakne ljude da pre nego li se upuste u neku dijetu, savet potraže i kod svog lekara.

Proteinski prahovi često sadrže skrivene hemikalije. Mnogi sadrže male količine olova, arsena, kadmija, žive, pesticida i drugih tvari, koje, ako se konzumiraju u prevelikim količinama mogu izazvati čak i rak. Lekari preporučuju povećavanje količine proteina ishranom ili da ako trebate praškasti dodatak, pažljivo proverite sastojke proizvoda pre nego što ga uvrstite u svoju ishranu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Klix)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.