DOKTORKU U AVIONU NATERALI DA SE POKRIJE ĆEBETOM: Kažu da je bila neprimereno obučena (FOTO)
Foto: Tisha Rowe MD, MBA/Twitter/printcsreen

osetila je sramotu

DOKTORKU U AVIONU NATERALI DA SE POKRIJE ĆEBETOM: Kažu da je bila neprimereno obučena (FOTO)

U pravilima American Airlinesa stoji da se "putnici moraju odevati primereno", bez dodatnih pojašnjenja

Objavljeno:

Letnji kombinezon doktorke iz Teksasa bio je preizazovan po kriterijima American Airlinesa, pa ju je posada uklonila s leta i povratak u avion uslovljen - pokrivanjem. Nakon što nije uspela da ih razuveri, posramljena doktorka pristala je na deku i pokrivena se vratila u avion, ali je iskustvo objavila na Twitteru, te izazvala lavinu reakcija, pa čak i izvinjenje avio kompanije.

Doktorka Tiša Rouvi putovala je 30. juna sa svojim osmogodišnjim sinom iz Kingstona na Jamajci u Majami, javlja CBS. Pri ukrcavanju, član posade joj je prišao i rekao da nije odevena po propisima, te da ne može putovati. "Glava mi je bila pognuta sve vreme. Nisam htela da vidim nikoga. Bilo mi je neugodno i bila sam ponižena", rekla je Tiša.

"Ovo sam nosila kad su me ljudi iz American Airlinesa pozvali da izađem iz aviona i porazgovaram s njima. Tada su me tražili da se 'pokrijem'. Nakon što sam branila svoj odabir odeće, zapretili su mi da se neću vratiti u avion ako u njega ne uđem omotana dekom", napisala je Tiša na Twitteru i priložila fotografiju izdanja u kojem je nameravala da putuje.

Tiša je u svom iskustvu uočila i dozu rasizma. "Da sam belkinja u istom kombinezonu, mislim li da bi me uklonili s leta? Apsolutno ne", napisala je.

U pravilima American Airlinesa stoji da se "putnici moraju odevati primereno", bez dodatnih pojašnjenja.

Avio kompanija je, nakon njene objave, odlučila da se izvini "Ivinjavamo se dr. Rouvi i njenom sinu zbog proživljenog iskustva. Vratili smo im novac", poručuju iz American Airlinesa.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.