ZAGLEDAJTE SE U GRAŠAK NA OVOJ FOTOGRAFIJI: Da li ste primetili šta nije u redu?!
Grašak na fotografiji postavljen naopako, Foto: Printscreen/Twiter

iluzija ili ne

ZAGLEDAJTE SE U GRAŠAK NA OVOJ FOTOGRAFIJI: Da li ste primetili šta nije u redu?!

Jedan muškarac je primetiio kako grašak izgleda "naopako"

Objavljeno:

Na prvi pogled, na fotografiji vidite uobičajno jelo na tanjiru u ponudi nekog restorana. No, ako se bolje zagledate u grašak, videtćete nešto neobično. Naime, jedan muškarac je primetiio kako grašak izgleda "naopako". Da prkosi gravitaciji, barem na fotografiji, objavio je na Twitteru Spotty Len uz tekst: Zašto je grašak naopako? Izluđuje me!

Nije dugo trebalo da drugi počnu "razbijati glavu" kako okrugli grašak može izgledati naopako. Prva pomisao je, naravno, da je reč o Photoshopu te da je grašak naknadno ubačen na fotografiju s ostalim namirnicama. Neki su se našalili da je reč o austrijskom grašku te je zbog toga takav dojam da je naopakoe. Drugi su naveli da vide grašak "normalno". Je li reč o iluziji da zaludi korisnike interneta ili nečija greška u Photoshopu? Bilo kako bilo, fotografija je postala pravi viralni hit te je nakon Twittera, "poharala" i Reddit. Korisnik Darwin2500 je dao svoju viziju "problema":

Kriva je percepcija. Grašak je dalje od vas na tanjiru koji je ispred vas i daje percepciju da je grašak zapravo bliže k vama".

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Večernji list)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.