SKANDLOZNO! Prijavio policiji da mu je ŽENA SILOVANA, oni GA TUKLI I VREĐALI!
Foto: Pixabay.com

BIzarno

SKANDLOZNO! Prijavio policiji da mu je ŽENA SILOVANA, oni GA TUKLI I VREĐALI!

Kada je ova priča dospela do javnosti, pokrenuta je istraga a trojica policijaca su suspendovana.

Objavljeno:

Sudeći po rečima aktivista za ljudska prava, diskriminacija i dalje opterećuje društvo u Indiji.Tu tvrdnju je potvrdio i najsvežiji slučaj, kada su trojica policajaca vređala i pretukla svog sunarodnika, koji im se obratio za pomoć nakon što je njegova žena bila žrtva kidnapovanja i grupnog silovanja. I sve to samo zato što se radilo o pripadniku niže kaste.

Četrdesetjednogodišnji čovek, pripadnik indijske zajednice poznate kao Dalit, ("Nedodirljivi"), je zajedno sa svojom ženom motorom išao u susedni grad, kada su ih napala trojica muškaraca, stoji u policijskom izveštaju. Naime, napadači su svojim automobilom najpre blokirali bračnom paru prolaz, da bi potom muškarcu naprskali suzavac u oči a ženu zgrabili i poveli sa sobom, prenosi Independent. Nesrećni Indijac je nakon toga uz pomoć prolaznika uspeo da pozove policiju i prijavi incident.

Policajce je potom odveo do mesta na kojem se sve odigralo, opisao stravičnu situaciju, ali je umesto da dobije pomoć vraćen u policijsku stanicu na ispitivanje. Jedan policajac ga je sve vreme vređao, a medicinskim pregledom je kasnije utvrđeno i da je pretučen.

Pet sati kasnije, njegova žena se pojavila u policijskoj stanici, rekavši da su je otmičari ostavili na lokalnom putu. Uspela je da dođe do kuće samo da bi čula da je njen muž uhapšen. Tek tada je policija pustila čoveka na slobodu i evidentirala slučaj trojice nepoznatih napadača.

Kada je ova priča dospela do javnosti, pokrenuta je istraga a trojica policijaca su suspendovana.

Nažalost, ovaj slučaj diskrimancije pripadnika zajednice Dalit nije neuobičajen. Sekretar Nacionalnog pokreta ove zajednice kaže da su "Nedodirljivi" često žrtve viših kasti i policije. Iako je ova zajednica ustavom zaštićena počev od 1949. godine, svakodnevni su slučajevi zločina iz mržnje prema pomenutoj zajednici. Napretka na ovom polju trenutno nema, što zbog labavog zakonodavstva, što zbog nedostatka volje političkih aktera da se zaista pozabave pitanjem diskriminacije.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Independent)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.