RUS MRTAV PIJAN UBIO PRIJATELJA: Skrivao se u šumi, uhapšen 18 godina nakon zločina i to zbog jedne stvari!
Foto: Reuters

vartio se na mesto zločina

RUS MRTAV PIJAN UBIO PRIJATELJA: Skrivao se u šumi, uhapšen 18 godina nakon zločina i to zbog jedne stvari!

Zločin se dogodio 2001. godine. Nakon ubistva pobegao je u tajgu, da bi potom osam godina živeo u predgrađu Novokuznjecka

Objavljeno: 09.07.2019. 16:30h
  • 10

Muškarac (42) iz ruskog Novokuznjecka brutalno je u alkoholisanom stanju ubio svog prijatelja, a od policije se skirvao u tajgi, gde je proveo skoro 10 godina. Kasnije se vratio u grad i sakrio u jednom naseljenom mestu. Prema izveštavanju regionalnih medija, ubica je uhapšen "samo" 18 godina nakon zločina.

Ubistvo se dogodilo u novembru 2001. godine u Ulici Židanov u rodnom gradu osumnjičenog. Od tada ga niko nije video, prenosi portal "Sibdepo".

 

Nekoliko muškaraca okupilo se kako bi proslavili odlazak u vojsku jednog od njihovih drugara. U trenucima kada su potegli "čašicu više", iznenada je izbio sukob između njih. Napadač je izvadio pištolj i ispalio nekoliko hitaca ka svojim prijateljima. Jedan od njih je poginuo na licu mesta, dok je drugi, 17-godišnji dečak, ranjen u vrat, ali mu je život spasen kasnijom intervencijom lekara.

Nakon pucnjave, ubica je pobegao u šumu, gde je živeo 10 godina. Sledećih osam godina proveo je u jednom od naseljenih mesta nedaleko od Novokuznjecka. Policija je uspela da ga otkrije nakon što je pokušao da kontaktira sa svojim roditeljima.

Odmah nakon hapšenja, krivični predmet upućen je Okružnom sudu u Novokuznjecku, a počinilac je optužen za ubistvo i za pokušaj dvostrukog ubistva.

Novokuznjeck je takođe poznat i po bizarnoj tragediji koja se dogodila u junu ove godine. Sredovečni muškarac (50) se našalio sa prijateljem i drugarski ga potapšao po ramenu. To tapšanje, međutim, bilo je prejako. Nesrećni muškarac usled udarca izgubio je ravnotežu, pao niz stepenice i zadobio teške povrede glave usled kojih je umro nekoliko dana kasnije u bolnici.

Pedesetogodišnjak je ubrzo osuđen na osnovu člana 109 Krivičnog zakona Ruske Federacije zbog prouzrokovanja smrti iz nehata. Određena mu je novčana kazna od 30.000 rubalja (nešto više od 400 evra), a porodici preminulog takođe je morao da plati zbog nanete duševne boli.

Bonus video:

(Espreso.rs/Gazeta.ru)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media