ALEKSANDRA JE MEDVED MESEC DANA DRŽAO U SVOJOJ JAZBINI: Lovci nisu mogli da veruju da je živ! Bio je kao mumija!
Ilustracija / Medved, Foto: Beta/Dragan Gojić

NESTVARNA PRIČA

ALEKSANDRA JE MEDVED MESEC DANA DRŽAO U SVOJOJ JAZBINI: Lovci nisu mogli da veruju da je živ! Bio je kao mumija!

Da čovek ne poveruje

Objavljeno:

Lovački psi pronašli su muškarca imena Aleksandar koga je pre mesec dana napao i u svoju jazbinu odvukao medved kako bi ga kasnije pojeo, piše The Sun. Aleksandar je pronađen u regiji Tuva u poprilično lošem zdravstvenom stanju, praktično na rubu smrti, a lokalni mediji pišu da je nalikovao "mumiji".

Sablasno mršavog i bledog muškarca službe su prebacile u obližnju bolnicu, gde je utvrđeno da mu je kičma slomljena, te da mu je tu povredu verovatno naneo medved.

Aleksandar je lekarima rekao da ga je medved nadjačao te da ga je bacio u svoju jazbinu gde je potom proveo mesec dana.

- Medved me čuvao kao hranu. Pio sam vlastiti urin kako bih preživio - rekao je Aleksandar za "Siberian Times".

Grupa lovaca Aleksandra je pronašla kada su se njihovi psi zadržali kod medveđe jazbine i počeli da laju bez prestanka. Lovci su potom ušli u jazbinu u kojoj su videli "ljudsku mumiju". Kada su se približili, uočili su da je muškarac, ipak živ.

Aleksandru su po dolasku u bolnicu utvrđene teške telesne povrede i odumrlo tkivo, jer se dugo nije micao. Mediji pišu da osoblje bolnice nije moglo objasni kako je Aleksandar uopšte preživio.

Dr. Louise Gentle, više predavačica iz predmeta konzervacije divljih životinja pri Univerzitetu Notthingham Trent, rekla je za The Sun da je reč o retkoj pojavi budući da se medvedi nerado suočavaju s ljudima.

- Medved je u ovom slučaju čini se iskoristio priliku, a možda ga je i muškarac nekako naljutio. Ako je u blizini bilo mladunčadi, možda ih je štitio - pojasnila je Gentle. "Čudan je to scenarijo."

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.