MAJKA PETORO DECE IMALA JE 340 KG: Nije mogla da mrde iz kreveta! Sada ima 69 i ponovo uči da hoda!
Foto: TLC/youtube/printscren

nesvakidašnje

MAJKA PETORO DECE IMALA JE 340 KG: Nije mogla da mrde iz kreveta! Sada ima 69 i ponovo uči da hoda!

Milla je bila potpuno nepokretna i tri godine nije mogla ni izaći iz kreveta

Objavljeno:

Morbidno debela žena koja je nepokretna ležala u krevetu tri godine i morala se osloniti na svoju decu da se opere i neguje, uspela je skinuti neverovatnih 270 kilograma i ponovno je naučila da hoda.

Milla Clark (51) iz Fayettevillea u Americi majka je petoro dece i najuspešniji pacijent ikad u TLC-ovoj emisiji 'My 600lb Life', gde ljudi s viškom kilograma pred kamerama mršave uz lekarsku pomoć i nadzor.

Milla je bila potpuno nepokretna i tri godine nije mogla ni izaći iz kreveta, najviše zbog limfedema na njenoj nozi teškog gotovo 20 kilograma - bolne otekline zbog koje je bila u agoniji svaki put kad je pokušala da ustane.

Kad je prvi put zatražila pomoć lekara iz emisije, dr. Younana Nowzaradana, Mila je težila 340 kg. Sada ima svega 69 kg. Zbog kilaže sama nije hodala više od 13 godina, a na TLC televiziji je 2017. rekla da joj je život bio 'bedan' zbog viška kilograma.

- Svaki je dan mog života jadan - rekla je Milla na početku, kad je ispričala i da je zarobljena u četiri zida više od dve godine u koje niti jednom nije stala na noge.

- Sve što mogu je jesti i spavati - požalila se.

Budući da se nije mogla ni podići s kreveta, morala se oslanjati na svoju decu, od kojih je četvoro usvojeno, da se brinu o njoj, a svako su jutro majku morali i kupati kako joj se ne bi razvila neka infekcija; ćerkaHana bi joj oprala intimne delove, dok je sin Jacob pomagao s limfedemom koji je bio tako težak da ga njena kći nije mogla podići i očistiti u isto vreme.

Mila Klark sa 69 kilograma
Mila Klark sa 69 kilograma foto: TLC/youtube/printscren

Troje tinejdžera Jakov (19), Hana (18) i Kaleb (18), tri godine su se budili svako jutro pre zore da majku operu, jer nije mogla sama.

- To je tako ponižavajuće - rekla je Milla 2017. za TLC, žaleći se: 'Deca njihove dobi ne bi trebala brinu o roditeljima'.

Milla se celi života borila s težinom, a kad je imala samo tri godine, druga su je deca počela zvati debelom. Objasnila je da je njen odnos prema hrani bio komplikovan, jer je majka 'samo hranom njoj i sestri znala da pokaže ljubav', prenosi Daily Mail.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.