ŽELELA JE DA BUDE NAJLEPŠA TINEJDŽERKA: Sada je na sudu zbog FINANSIRANJA TERORIZMA (FOTO)
Amani Nur (21), Foto: AMAANI NOOR / FACEBOOK

dešava se

ŽELELA JE DA BUDE NAJLEPŠA TINEJDŽERKA: Sada je na sudu zbog FINANSIRANJA TERORIZMA (FOTO)

Tvrdi se da je Amani, koja se na sudu pojavila obučena u crni hidžab i belu haljinu, uplatila organizaciji “Milosrdne ruke” 45,51 dolar

Objavljeno:

Bivša polufinalistkinja za izbor Miss tinejdžerku Velike Britanije optužena je da je finansirala terorizam nakon što je uplatila sredstva grupi “Milosrdne ruke”.

Amani Nur (21), koja se nekad zabavljala sa mladom zvezdom fudbalskog kluba Liverpul Šejijem Odžom, zakazano je dvonedeljno suđenje krajem ove godine. Ona se 23. maja prošle godine pojavila na Krunskom sudu u Liverpulu zajedno sa drugom optuženom Viktorijom Vebster (28) i izjavila da nije kriva po jednoj tački optužnice za finansiranje terorizma.

Amani Nur dala je terorističkoj grupi 45 dolara

Tvrdi se da je Amani, koja se na sudu pojavila obučena u crni hidžab i belu haljinu, uplatila organizaciji “Milosrdne ruke” 45,51 dolar, navodi "Dejli mejl". U optužnici se ističe da je Amani dala novac “znajući ili imajući razloga da sumnja da je namenjen u svrhe terorizma”.

Amani Nur dala je terorističkoj grupi 45 dolara
Amani Nur dala je terorističkoj grupi 45 dolara foto: DAILY MAIL, LIVERPOOLECHO / SCREENSHO

Viktorija Vebster se prošlog maja izjasnila krivom po tri tačke optužnice za finansiranje terorizma, u periodu između marta i avgusta prošle godine. Ona je priznala da je pozvala Amani da da novac organizaciji “Milosrdne ruke”. Vebsterova je takođe priznala da je grupi dala 22,77 dolara između 22. aprila-6. maja, kao i 37,24 dolara između 24. marta i 14. avgusta.

Tužilac Metju Bruks rekao je da Amani sada sledi suđenje, koje je zakazano za 4. novembar. Vebsterova će dobiti presudu nakon suđenja Amani, a obe žene su puštene uslovno.

Amani je 2014. govorila o tome koliko joj znači takmičenje za britansku Mis tinejdžerku.

- Mnogo bi mi značilo da pobedim. Nedavno sam učestvovala i na takmičenju za Mis tinejdžerku Britanskih ostrva i ušla u finale, ali nisam prošla. Žalim zbog toga, ali sada imam više samopouzdanja – rekla je tada Amani.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Daily mail)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.