STUDENTKINJA JE POLOŽILA ISPIT DOK SE PORAĐALA: Ono što je rekla profesorki je APSOLUTNI HIT!
Dvadesetogodišnja Kjara Darbišir iz Vortinga, Foto: Facebook

Ovo nije prvi put

STUDENTKINJA JE POLOŽILA ISPIT DOK SE PORAĐALA: Ono što je rekla profesorki je APSOLUTNI HIT!

Lekari su tada odlučili da veštački izazovu porođaj

Objavljeno:

Dvadesetogodišnja Kjara Darbišir iz Vortinga, u Engleskoj, uspešno je položila pismeni ispit na koledžu, iako se istovremeno porađala.

Tokom polaganja ispita iz predmeta Pozorišna i filmska šminka, na Metropoliten koledžu u Brajtonu, koji je trajao 90 minuta, Kjara je bila priključena na aparat za kontrolu bola uzrokovanog kontrakcijama, a samo nekoliko sati kasnije rodila je ćerkicu Popi i saznala da je položila.

Tri dana pre ispita bila je u bolnici, jer se beba nije pomerala. Lekari su tada odlučili da veštački izazovu porođaj, a dan uoči polaganja Kjara je preuzela uređaj koji blagom električnom strujom smanjuje intenzitet bola i pojavila se na ispitu - na veliko iznenađenje profesorke.

- Rekla samo joj da se tehnički porađam već nekoliko dana, a ona me je zblanuto pogledala i rekla da samo izađem, ako ne budem mogla da izdržim. Odgovorila sam da mi je lakše da polažem dok se porađam, nego uz bebu koja dreči - kaže Kjara.

Kjara sa detetom
Kjara sa detetom foto: Facebook

Kad god bi osetila kontrakciju, Kjara se usredsređivala na disanje, objašnjava.

Mala Popi rođena je dve nedelje pre termina u Bolnici u Vortingu, a sudeći prema težini (3,4 kg), bilo joj je i vreme.

Ovo nije prvi put da Kjara, koja živi s dečkom Semom Tarantom (23), polaže dok se porađa. Kada je imala 16 godina, polagala je kvalifikacioni ispit iz geografije dok se porađala sa sinčićem Hjugom, koji danas ima četiri godine.

U međuvremenu, završila je koledž.

- To mi je je bio poslednji pismeni ispit, ali posle toga sam imala nekoliko praktičnih ispita, na koje sam vodila i Popi. Bila je baš dobra i pristojno se ponašala - kaže Kjara.

Uporna mlada mama dobila je i Nagradu za posvećenost učenju, koji koledž u Brajtonu svake godine dodeljuje najpredanijim studentima.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.